Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Ζήκος και Γάτου οι γρήγοροι του πρωταθλήματος, εύκολη επικράτηση Ντρισμπιώτη (vid)

 

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο του 34ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών πήγε στην Αντιγόνη Ντρισμπιιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση.

Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε σε 12.28.22, πολύ κοντά στο δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο είναι 12.27.18 από την ημερίδα του ΣΕΦ στις 9 Φεβρουαρίου. Η Ντριμπιώτη άφησε πίσω της τις δύο συναθλήτριες της στο γκρουπ του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, την Ευσταθία Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) με 13.32.32 και την Σοφία Αλικανιώτη (ΓΑΣ Ιλισσός) με 13.35.03. Μία θέση πίσω βρέθηκε η νεάνιδα Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλίνης) με 13.35.88.

Στην τρίτη διαδοχική του νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού έφτασε σήμερα ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων), που πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 6.67 και δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει τον αντιπάλου του. Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) λίγο πριν τις κούρσες στα εμπόδια, έτρεξε στα 60 μ. και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 6.80. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο είναι 6.78. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Δημήτρη Χρυσάφη (ΜΕΑΣ Τρίτωνα) με 7.82, που έκανε την αρχή στο βάθρο των νικητών στις διοργανώσεις Ανδρών.

Στη δεύτερη νίκη της σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου έφτασε σήμερα η Μαρία Γάτου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) στα 60 μέτρα, αρκετά χρόνια από το πρώτο της χρυσό, το 2014 στο ίδιο στάδιο. Η έμπειρη αθλήτρια έφυγε γρήγορα από τον βατήρα και τερμάτισε εύκολα πρώτη σε 7.47 επίδοση κοντά στο φετινό της 7.42. Δεύτερη με 7.51 ήταν η Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας) με δυνατό φίνις στα τελευταία μέτρα και τρίτη η Κατερίνα Σαρρή (Ελευθέριος Βενιζέλος) με 7.55. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) άργησε να φύγει στην εκκίνηση και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τις προπορευόμενες αθλήτριες και τερμάτισε τέταρτη με 7.68, ολοκληρώνοντας επιτυχημένα την παρουσία της στη διοργάνωση.

Ο έμπειρος Γιάννης Βαϊτσης (ΓΑΣ Ιλισσός) ήταν νικητής στα 5.000 μ. βάδην με 21.15.31 με τον Αλέξανδρο Μορτζάκης (ΑΕ Ολυμπίας) με 21.59.63 και στην τρίτη ο Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΕ Ολυμπίας) με 22.42.50.

Από το απογευματινό πρόγραμμα θα απουσιάσει η Ειρήνη Βασιλείου, καθώς ένα μικρό πρόβλημα υγείας την κράτησε μακριά από την εκκίνηση των 400 μέτρων. Με τον τρόπο αυτό η έμπειρη αθλήτρια ολοκλήρωσε την άκρως επιτυχημένη παρουσία της στη σεζόν, στη διάρκεια της οποίας έκανε ατομικό ρεκόρ σε 60 μ., 200 μ. και 400 μέτρα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ την Παρασκευή στο ErtSports από τις 19.00 έως τις 20.30 και το Σάββατο από την ΕΡΤ3 από τις 18.00 έως τις 19.30, αλλά και από την ΕΡΑ σπορ με μεταδόσεις καθ’ όλη τη διάρκεια και των δύο απογευματινών προγραμμάτων.

Παράλληλα θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τη ροή των αγώνων από το social media της ομοσπονδίας (Facebooktwitterinstagram), αλλά και από το site με live αποτελέσματα.

Στο σχετικό μπάνερ στην κεντρική σελίδα του site (ή πατώντας εδω) μπορείτε να βρείτε χρήσιμα στοιχεία για τη διοργάνωση, το αφιέρωμα, καθώς και το πρόγραμμα.

https://www.instagram.com/p/B9HoViLAE0u/

https://www.instagram.com/p/B9HmZmgARBq/

Κατεβάστε την εφαρμογή