Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Πρωινό πρόγραμμα με προκριματικά στο ΣΕΦ

Το 34ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τα προκριματικά των αγωνισμάτων.

Στα 60 μ. των Ανδρών ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) έδειξε τις προθέσεις του και με 6.72 σημείωσε την καλύτερη επίδοση του προκριματικού δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του απογευματινού τελικού. Θέση εκκίνησης στα 60 μ. πήρε και ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος),ο οποίος ήταν νικητής στην τρίτη προκριματική σειρά με 6.85. Κοντά στο ατομικό του ρεκόρ έτρεξε ο Δημήτρης Χρυσάφης (ΜΕΑΣ Τρίτων), νικητής στη σειρά του με 6.81 και φαβορί για ένα μετάλλιο. Στο αγώνισμα συμμετείχε και ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), ο οποίος πέτυχε 6.82 κι έβαλε υποψηφιότητα για τον τελικό. Αντίθετα δεν έτρεξε τελικά ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας), ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση.

Η Μαρία Γάτου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον προκριματικό των 60 μ. με 7.43, επίδοση πολύ κοντά στο φετινό της 7.42. Πολύ καλή παρουσία κούρσα έκανε και η Κατερίνα Σαρρη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) που τερμάτισε σε 7.52 κι έδειξε πως έχει το περιθώριο να πάει και γρηγορότερα, όπως και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου που με 7.52 πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 (διαβάστε εδώ). Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος) μπήκε στον προκριματικό των 60 μ. και σημείωσε 7.52, ωστόσο θα αποφασίσει μάσα στην ημέρα εάν θα τρέξει στον τελικό ή θα επιστρέψει στο στάδιο για τον αυριανό προκριματικό των εμποδίων. Με προσδοκίες για μια θέση στο βάθρο των νικητριών θα αγωνιστεί στον τελικό η Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας), που στην προκριματικό σημείωσε 7.59.

Η Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) έκανε ένα καλό πρώτο 200άρι και σταδιακά έριξε το ρυθμό της για να τερματίσει δίχως πίεση σε 55.40 και να κρατήσει δυνάμεις για τον απογευματινό τελικό. Η Ευαγγελία Ζυγότη (ΓΣ Γλυφάδας) πέτυχε τον αμέσως γρηγορότερο χρόνο με 55.99 και η Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας) τον τρίτο με 56.15. Κοντά στο ρεκόρ της (56.15) έτρεξε η Αρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟΚ), που πέτυχε 56.33. Στους άνδρες την γρηγορότερη επίδοση σημείωσε ο Πέτρος Κυριακίδης (ΟΣΦΠ) με 48.78 και ακολούθησαν οι Γιάννης Λογοθέτης (ΓΣ Κηφισιάς) με 48.80 και ο Χαρίδημος Ξενιδάκης (Σητειακός) με 49.31.

Στον προκριματικό της σφαιροβολίας την καλύτερη βολή πέτυχε ο Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) με 17,96 μ., ακολούθησαν και ακολούθησαν οι Κυριάκος Ζώτος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 17,47 μ. και ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) με 17,33 μέτρα. Συνολικά επτά από τους 12 του τελικού προκρίθηκαν με το όριο των 15,00 μέτρων.

Το πρωινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλάμβανε τον προκριματικό του επί κοντώ χωρίς, όμως, τον Κώστα Φιλιππίδη (ΠΓΣ), ο οποίος ο επέλεξε να μην αγωνιστεί. 

Εννέα αθλητές προκρίθηκαν στον τελικό του επί κοντώ με το όριο των 4,60 μ. και άλλοι πέντε με άλμα στα 4,30 μέτρα. Τον πρώτο λόγο θα έχει στον τελικό ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (Πανιώνιος ΓΣΣ), και οι νεαρότεροι Σωτήρης Χύτας (Αμεινίας Μεσογείων), Αντώνης Σάντας (ΑΟ Φιλοθέης) και Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Αρης)

Απευθείας τελικός θα γίνει το απόγευμα στο τριπλούν των Ανδρών με τη συμμετοχή 15 αθλητών, όπως και στο ύψος των Γυναικών, που ήταν από χθες γνωστό πως δεν θα γίνει προκριματικός.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ την Παρασκευή στο ErtSports από τις 19.00 έως τις 20.30 και το Σάββατο από την ΕΡΤ3 από τις 18.00 έως τις 19.30, αλλά και από την ΕΡΑ σπορ με μεταδόσεις καθ’ όλη τη διάρκεια και των δύο απογευματινών προγραμμάτων.

Παράλληλα θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τη ροή των αγώνων από το social media της ομοσπονδίας (Facebooktwitterinstagram), αλλά και από το site με live αποτελέσματα.

Στο σχετικό μπάνερ στην κεντρική σελίδα του site (ή πατώντας εδω) μπορείτε να βρείτε χρήσιμα στοιχεία για τη διοργάνωση, το αφιέρωμα, καθώς και το πρόγραμμα.

Κατεβάστε την εφαρμογή