Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Οι αστέρες της 34η στάσης στην ιστορία της διοργάνωσης

Είναι γεγονός πως η ακύρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού ατόνησε το ενδιαφέρον αθλητών ανά την υφήλιο για τη χειμερινή δράση.

Παρόλα αυτά η σεζόν είναι σε εξέλιξη και σε ότι έχει να κάνει με τη χώρα μας θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η δράση στη σάλα του ΣΕΦ θα είναι έντονη και οι φίλοι του στίβου θα έχουν την ευκαιρία να δουν για μία ακόμη φορά ορισμένους από τους αστέρες του ελληνικού στίβου. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος Μίλτος Τεντόγλου θέλει να κλείσει τη σεζόν με ένα άλμα καλύτερο από το 8,07 μ., που έχει πετύχει δύο φορές στη σεζόν και να κάνει δύο τις νίκες του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αφού κατέλαβε την πρώτη θέση και στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2018.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα επιστρέψει φέτος ο Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ), μετά το διάλειμμα δύο ετών, με βασικό στόχο να κυνηγήσει άλματα πάνω από το φετινό του 5,70 μ. και παράλληλα να κυνηγήσει την 11η νίκη του στην διοργάνωση, αρκετά χρόνια από την πρώτη φορά που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, το 2005 στο στάδιο της Παιανίας.

Ο Κώστας Δουβαλίδης έχει τερματίσει στην πρώτη θέση του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού οχτώ φορές και φέτος θα κυνηγήσει την ένατη νίκη του. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα διανύει εξαιρετική σεζόν, στη διάρκεια της οποίας έχει κάνει φέτος επτά κούρσες εκ των οποίων οι πέντε κάτω από τα 7.65. Ο Δουβαλίδης βελτίωσε φέτος το πανελλήνιο ρεκόρ στην απόσταση με 7.59.

Ο Κώστας Μπανιώτης έχει πετύχει την κορυφαία επίδοση της τελευταίας 15ετίας σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού. Ο πρωταθλητής του ύψους το 2016 είχε υπερβή τα 2,33 μ., που αποτελεί το ατομικό του ρεκόρ. Ο Μπανιώτης έχει ξεπεράσει φέτος τα 2,27 μ., ύψος που θέλει να ξεπεράσει τη φετινή σεζόν, ενώ έχει στην κατοχή του πέντε τίτλους από τη διοργάνωση με την πρώτη του νίκη να έχει επιτευχθεί το 2011 στην Παιανία.

Η Έλσα Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος) απουσίαζε από την περσινή διοργάνωση και φέτος ευελπιστεί πως όχι μόνο θα είναι παρούσα, αλλά σε θέση να κυνηγήσει ένα φετινό ρεκόρ και την έβδομη νίκη της στο Πρωτάθλημα. Το ίδιο ισχύει και για την Ειρήνη Βασιλείου που φέτος αποτελεί μια από τις δυνατότερες ελληνικές παρουσίες και αναμφίβολα θα είναι από τα πρόσωπα που θα κεντρίσουν την προσοχή στη φετινή διοργάνωση.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) αποτελεί μια από τις εμπειρότερες αθλήτριες του βάδην, ωστόσο μόλις φέτος θα κάνει ντεμπούτο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού και αναμένεται να απειλήσει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Δημήτρης Τσιάμης μπορεί να μην έχει κάνει κανέναν αγώνα στη διάρκεια της σεζόν, ωστόσο δε σημαίνει πως θα απουσιάσει από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού. Ο έμπειρος αθλητής έχει 13 νίκες στη διοργάνωση, τις περισσότερες σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού από κάθε άλλον στην ιστορία της διοργάνωσης. Με δέκα νίκες στην κατοχή του ο Ανδρέας Δημητράκης αποτελεί διαχρονικά έναν από τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης και αποτελεί και φέτος φαβορί για τη νίκη στα 1.500 μέτρα.

Ο Κώστας Ζήκος θα σηκώσει το…βάρος στους δρόμους ταχύτητας, αφού δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση και είναι σε θέση να κυνηγήσει επιδόσεις κάτω από 6.65 στα 60 μέτρα. Η Σοφία Υφαντίδου επιστρέφει σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα σύνθετα, στο αγώνισμα στο οποίο φέτος ρίχνει την προσοχή της με στόχο κατά κύριο λόγο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ την Παρασκευή στο ErtSports από τις 19.00 έως τις 20.30 και το Σάββατο από την ΕΡΤ3 από τις 18.00 έως τις 19.30, αλλά και από την ΕΡΑ σπορ με μεταδόσεις καθ’ όλη τη διάρκεια και των δύο απογευματινών προγραμμάτων.

Παράλληλα θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τη ροή των αγώνων από το social media  (Facebooktwitterinstagram), της ομοσπονδίας, αλλά και από το site με live αποτελέσματα.

Στο σχετικό μπάνερ στην κεντρική σελίδα του site (ή πατώντας εδω) μπορείτε να βρείτε χρήσιμα στοιχεία για τη διοργάνωση, το αφιέρω, καθώς και το πρόγραμμα.

Κατεβάστε την εφαρμογή