Νίκη Δουβαλίδη με 7.67, ψηλά ο Φιλιππίδης με 5,61 μ. στο Βερολίνο (vid)

Ο Κώστας Δουβαλίδης πρόσθεσε μία ακόμη καλή παρουσία στο ενεργητικό του, η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε με νίκη σε ένα από τα καλύτερα μίτινγκ της Ευρώπης στον κλειστό.

Ο έμπειρος αθλητής λίγες ημέρες από το πανελλήνιο ρεκόρ (7.59) πήρε θέση εκκίνησης στο ISTAF του Βερολίνου και κατέλαβε την πρώτη θέση στα 60 μ. εμπ. με 7.67. Ο Δουβαλίδης συνέχισε έτσι τις σταθερά καλές παρουσία στη σεζόν, αφήνοντας πίσω του τον Αουρέλ Μανγκά (Γαλλία) με 7.70 και στην τρίτη τον Γκρέγκορ Τράμπερ (Γερμανία) με 7.72. Ο επόμενος αγώνας του Δουβαλίδη θα γίνει στις 19 του μηνός στο Λιεβέν.

Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Κώστας Φιλιππίδης, που ήταν πέμπτος στην ίδια διοργάνωση στο επί κοντώ με 5,61 μέτρα. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα είχε καλό τρίτο άλμα στα 5,71 μ., που έχασε στις λεπτομέρειες και θα αποτελούσε φετινό του ρεκόρ. Ο Φιλιππίδης ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,31 μ., 5,41 μ. και 5,51 μ. και με την τρίτη τα 5,61 μέτρα. Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης του 2017 θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να συνεχίσει την προετοιμασία του ενόψει της επόμενης συμμετοχής του στη Μαδρίτη.

Οι έξι από τους οχτώ συμμετέχοντες ξεπέρασε τα 5,61 μ. με τον ο Ρούργκερ Κόπελααρ (Ολλανδία) να αναδεικνύεται νικητής και τον Βαλεντίν Λαβιλενί να ακολουθεί. Χαμηλά έμειναν ο Ρενό Λαβιλενί, που ολοκλήρωσε στα 5,41 μ. και ο Τιάγκο Μπραζ, που είχε τρία άκυρα στα 5,51 μέτρα.

Σε πρόσωπο της διοργάνωσης εξελίχθηκε όπως άλλωστε αναμενόταν η Μαλάικα Μιχάμπο, που επικράτησε στο μήκος με άλμα στα 7,07 μέτρα. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2019 βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό στίβο, το ρεκόρ διοργάνωσης κι έγινε η κορυφαία αθλήτρια για φέτος στον πλανήτη.

https://www.instagram.com/p/B8j3zcAAXTf/

Κατεβάστε την εφαρμογή