Ενθουσιασμός και όρεξη στο πρώτο θεματικό καμπ της χρονιάς στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη είναι από την Παρασκευή (2/1) το πρώτο προπονητικό καμπ, που αφορά στους αθλητές και τις αθλήτριες των σπριντ, των εμποδίων και της σκυταλοδρομίας.

Στο κλειστό προπονητήριο “Tασούλα Κελεσίδου” στους Αμπελόκηπους, αθλητές της κατηγορίας Κ23, Κ20, Κ18 και οι προπονητές τους έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στη θεματική συγκέντρωση, η οποία αποσκοπεί όχι μόνο στην εξειδίκευση της προπόνησης, αλλά στην ευκαιρία να βρεθούν μαζί αθλητές και προπονητές από διάφορες περιοχές της χώρας. Για άλλη μια χρονιά η ομοσπονδία επενδύει με συνέπεια τόσο στο θεσμό των θεματικών προπονητητικών συγκεντρώσεων, όσο και στις κοινές προετοιμασίες μέσα από τις οποίες αποσκοπεί στη κοινή προπονητική κατεύθυνση καθώς και την βελτίωση των αποτελεσμάτων στην απόδοση αθλητών και αθλητριών στις διοργανώσεις με την εθνική ομάδα.

“Συνεχίζουμε τα καμπ, μια καινοτόμα – για την ομοσπονδία – διαδικασία, ένας πετυχημένος θεσμός, τα αποτελέσματα των οποίων φαίνονται κάθε χρόνο. Χθες ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό και όρεξη. Στο στάδιο εκτός από τους 36 αθλητές και αθλήτριες υπάρχουν καθημερινά και 25 προπονητές που παρακολουθούν με συνέπεια τη διαδικασία. Μέσα από το καμπ γίνεται η ζύμωση, η μεταβίβαση γνώσεων και απόψεων και πιστεύω πως θα καταλήξουμε σε ένα σταθερό αναπτυξιακό κινητικό μοντέλο για όλα τα σπριντ”, είπε ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας.

Στην πρώτη ημέρα του καμπ ο προπονητής Παναγιώτης Ασλανίδης δούλεψε με τους αθλητές στην τεχνική των σπριντ και την τεχνική των αλλαγών, ενώ το απόγευμα ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας και εθνικός προπονητής Κ18 Αποστόλης Αποστολόπους ανέλυσαν τον αγωνιστικό προγραμματισμό όλων των ηλικιακών κατηγοριών για τις διεθνείς διοργανώσεις του 2020.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας εκτός από τις δύο προπονήσεις στο κλειστό “Τασούλα Κελεσίδου” υπό την επίβλεψη των προπονητών Μπάμπη Σδρόλα, Νίκου Μαντζόλη, Νίκου Κοτσίδη και Παναγιώτη Ασλανίδη περιλαμβάνει εποικοδομητικό διάλογο για σοβαρά θέματα που απασχολούν τους αθλητές στη διάρκεια της καριέρας τους. Το πρόγραμμα του καμπ θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου. (δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα).

Η προπονητική συγκέντρωση γίνεται υπό την επίβλεψη και το συντονισμό, των εθνικών προπονητών Γιάννη Κουτσιώρα και Απόστολο Αποστολόπουλο, του Υπεύθυνου του ΚΥΑΑΘ, Χρήστου Χρυσοστομίδη Χρήστου, των προπονητών των αθλητών καθώς και των Ομοσπονδιακών συνεργατών προπονητών του ΣΕΓΑΣ.

Την πρώτη ημέρα του καμπ παρακολούθησαν τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιμόρφωσης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, Σπύρος Κέλλης και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Τομπούλης.

Κατεβάστε την εφαρμογή