Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας κατά του Νόμου Αυγενάκη

Την θέση του για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και αφορούν στον Αθλητικό Νόμο κατέθεσε ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον βίαιο και αντισυνταγματικό τρόπο που επιχειρείται από την Κυβέρνηση, η απομάκρυνση από τα Διοικητικά του αθλητισμού στελεχών, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον Αθλητισμό της χώρας από αιρετές και άμισθες θέσεις.

Αναλυτικά η επιστολή του π. Υφυπουργού Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα:
“Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες με έντονο ενδιαφέρον και έκδηλη απορία την πρωτοφανή επιχείρηση απαξίωσης που επιχειρείται κατά κορυφαίων στελεχών του αθλητισμού.
Αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ σε μια περίπτωση που γνωρίζω καλά. Αυτή του ΣΕΓΑΣ και του Βασίλη Σεβαστή. Ήμουν Υφυπουργός Αθλητισμού όταν ο Βασίλης Σεβαστής έγινε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Παρέλαβε μια Ομοσπονδία με 1,5 δις δραχμές (5 εκατ. ευρώ) χρέος, ανυπόληπτη και αναξιόπιστη και μετά τα 15 χρόνια στην προεδρία της, παρέδωσε μια Ομοσπονδία πρότυπο, “φορτωμένη” διακρίσεις, με θεσμούς Εθνικής Εμβέλειας, όπως ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, και οικονομικά ανθηρή και νοικοκυρεμένη.

Η προσφορά του είναι μεγάλη στον ελληνικό αθλητισμό και η κίνηση του να παραχωρήσει την προεδρία το 2012, μοναδική και παραδειγματική. Πιστεύω ότι έχει πολλά ακόμη να δώσει, γι΄αυτό είμαι αντίθετος με τον βίαιο και αντισυνταγματικό τρόπο που επιχειρείται η απομάκρυνση από τα Διοικητικά του αθλητισμού στελεχών σαν τον Βασίλη Σεβαστή, ανθρώπων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον Αθλητισμό της χώρας από αιρετές και άμισθες θέσεις”.

Κατεβάστε την εφαρμογή