Ο Κώστας Γκελαούζος έγινε ο δεύτερος Έλληνας όλων των εποχών στην αυθεντική διαδρομή

Μία από τις ομορφότερες στιγμές της αθλητικής του καριέρας έζησε σήμερα ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ), που παρά τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα κατάφερε να τερματίσει για τρίτη φορά νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τρίτος στην γενική κατάταξη του 37ου ΑΜΑ.

Ο αθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου διένυσε την απόσταση σε 2.19.01 κι έγινε ο δεύτερος γρηγορότερος Έλληνας όλων των εποχών στην Αυθεντική διαδρομή, πίσω από τον Νίκο Πολιά, που έχει το 2.17.56 από στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, κι όλα αυτά μόλις περίπου δύο μήνες από τον προηγούμενο μαραθώνιο του Βερολίνου όπου τερμάτισε 2.18.37 και πέτυχε ατομικό ρεκόρ.

Ο Γκελαούζος επέλεξε από την αρχή της κούρσας να δώσει έναν καλό ρυθμό, αφού ήξερε πως είναι σε καλή κατάσταση. Μάλιστα, μετά το 35ο χιλιόμετρο ο δρομέας πλαισιώθηκε στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης για να τερματίσει λίγο αργότερα τρίτος παρά τα οποία προβλήματα του δημιούργησε η βροχή στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Πλέον ο Γκελαούζος σκέφτεται τον επόμενο αγώνα του, τον Απρίλιο, εκεί όπου θα επιδιώξει την πρώτη κούρσα της καριέρας του κάτω από 2.18.00.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Παναγιώτης Καραίσκος (ΠΓΣ), που τερμάτισε δεύτερος στο Πρωτάθλημα με 2.26.28 και έβδομος στην γενική κατάταξη. Ο δρομέας του Σταύρου Καρρέ τερμάτισε υψηλότερα από κάθε άλλη φορά στην καριέρα του, αφού τόσο το 2018 και 2017 ήταν τρίτος πίσω από τον Χριστόφορο Μερούση, που φέτος κατέλαβε την τέταρτη θέση. Ο Χαράλαμπος Πιστώλης, στον δεύτερο μαραθώνιο της καριέρας του, τερμάτισε στην τρίτη θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος με 2.27.31 και στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ.

Ο Χιώτης δρομέας στην όγδοη συμμετοχή του στη διοργάνωση διένυσε την απόσταση σε 2.28.06 και έμεινε για πρώτη φορά μακριά από το βάθρο των νικητών.Με τα δύο του παιδιά στην αγκαλιά τερμάτισε τον 16ο Μαραθώνιο του ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, που ήταν 10ος στη γενική και πέμπτος στο Πρωτάθλημα με 2.28.29

Νικητής στον 37ο ΑΜΑ ήταν ο 42χρονος Τζον Κόμεν (Κένυα) που επέστρεψε στην Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2017 – ήταν τέταρτος – για να φτάσει στη νίκη με 2.16.34 και δεύτερος ήταν ο Φελισιέν Μουχιτίρα (Μπαχρέιν) με 2.16.43.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή