37ος ΑΜΑ. Στον Alain Lunzenfichter το βραβείο Συνολικής Προσφοράς της AIMS

Η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (AIMS), η οποία εκπροσωπεί πολλούς από τους μεγαλύτερους αγώνες μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο,

συμπεριλαμβανομένων του Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού, του Πεκίνου, του Βερολίνου,της Βοστώνης, του Σικάγο, της Νέας Υόρκης, του Παρισιού και του Τόκιο είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το  βραβείο Συνολικής Προσφοράς απονέμεται στον Alain Lunzenfichter, μια κορυφαία προσωπικότητα της αθλητικής δημοσιογραφίας. 

Ο Alain Lunzenfichter θα παραλάβει το βραβείο στο το έβδομο ετήσιο Gala της AIMS για τη βράβευση των κορυφαίων μαραθωνοδρόμων της χρονιάς, που θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα του Μαραθωνίου, την Αθήνα την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019.

Ο Alain Lunzenfichter (70) κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Εκδότη της L’Equipe στη Γαλλία για 38 χρόνια μεταξύ του 1975 και του 2013, θέση από την οποία κάλυψε 25 θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Εργάστηκε επίσης με το Canal + στην κάλυψη διοργανώσεων κλασικού αθλητισμού, μαραθωνίων και  Ολυμπιακών αγώνων. Το 2006 έγινε Πρόεδρος της «Παγκόσμιας Ένωσης  Δημοσιογράφων που καλύπτουν Ολυμπιακούς Αγώνες» μέχρι το 2014, οπότε και ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του έχει εκδώσει πολλά βιβλία και έχει αναλάβει πολλούς ηγετικούς ρόλους στον αθλητισμό και τη δημοσιογραφία. Έχει διοριστεί σε επιτροπές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) που αφορούσαν σε διάφορες θεματικές όπως  το αντι-ντόπινγκ, η μεταρρύθμιση της ΔΟΕ, ο Τύπος, ο πολιτισμός και η επικοινωνία.

Ο Πρόεδρος της AIMS Paco Borao σχολιάζει: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καλωσορίζουμε τον Alain στην Αθήνα για να γιορτάσουμε την απίστευτη καριέρα του. Λέγεται ότι οι δημοσιογράφοι γράφουν το «προσχέδιο της Ιστορίας». Αν συμβαίνει αυτό, ο Alain είναι υπεύθυνος για την καταγραφή ενός απίστευτα μεγάλου μέρους της ιστορίας του αθλητισμού μας ».

Ο Alain Lunzenfichter σχολιάζει: “Είναι τιμή η απονομή του βραβείου Συνολικής Προσφοράς της AIMS. Ανυπομονώ να έρθω στην Αθήνα για να περάσω χρόνο με τους φίλους μου στη δρομική κοινότητα. Έχει πάντα τιμή να καλύπτω το άθλημα και τόσους πολλούς σπουδαίους πρωταθλητές. Όταν βλέπω τους προηγούμενους νικητές αυτού του βραβείου, αισθάνομαι πολύ ταπεινός ώστε να τιμηθώ με το ίδιο βραβείο. Ευχαριστώ την AIMS και τα μέλη της για την απονομή αυτού του βραβείου. “

Προηγούμενοι βραβευθέντες με το ίδιο βραβείο 

2013 – Ingrid Kristiansen

2014 –George Hirsch

2015 – Frank Shorter

2016 – Haile Gebrselassie

2017 – Rosa Mota

2018 – Hiroaki Chosa και Horst Milde

Κατεβάστε την εφαρμογή