Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο στη μάχη μίας ακόμη πρόκλησης

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο μαραθώνιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει στην Ντόχα από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.

Η 31χρονη αθλήτρια μπορεί να είναι σχετικά νέα στο αγώνισμα, ωστόσο μετρά ήδη μία συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μία σε Ευρωπαϊκό. Στη Ντόχα, όπως στο σύνολο τους οι αθλητές και αθλήτριες του μαραθωνίου και του βάδην, θα κληθεί να ξεπεράσει όχι μόνο τον εαυτό της, αλλά και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες – υψηλή ζέστη και υγρασία- , που θα επικρατούν στην πόλη.

“Η προετοιμασία πήγε καλά. Έβγαλα τα χιλιόμετρα που ήθελα κάνοντας και ένα μέρος της προετοιμασίας στο Καρπενήσι. Παράλληλα έκανα αρκετούς πειραματισμούς σε σχέση με τη ζέστη. Έκανα αρκετά χιλιόμετρα στις 11.00 και 12.00 το πρωί στον Άγιο Κοσμά, ωστόσο προσπαθούσα να τρέχω κάτω από τα δέντρα, προκειμένου να μην έχω τον ήλιο”, είπε η αθλήτρια του Γιάννη Περίφανου και συμπλήρωσε:
“Σίγουρα η ζέστη και η υγρασία μας απασχολεί. Ωστόσο προσπαθώ εδώ και καιρό να ενυδατώνομαι σωστά και να πάω στην Ντόχα στην καλύτερη κατάσταση”.

Η Πριβιλέτζιο έχει κάθε λόγο να ευελπιστεί σε μία καλή παρουσία στη Ντόχα, αφού πλέον έχει στο πόδια της την εμπειρία της συμμετοχής σε μια μεγάλη διοργάνωση, ενώ στην αρχή της σεζόν συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ με 2.35.31 στον μαραθώνιο του Ρότερνταμ. Η Πριβιλέτζιο είχε πραγματοποιήσει καλή παρουσία και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου το 2018, όπου ήταν 26η με 2.38.39, επίδοση που ήταν ατομικό της ρεκόρ.

Κατεβάστε την εφαρμογή