Η Κατερίνα Στεφανίδη διεκδικεί το τέταρτο διαμάντι της καριέρας της

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα επιδιώξει να διατηρήσει την απόλυτη κυριαρχία της στο επί κοντώ κατακτώντας τη νίκη στον τελικό της σειράς σειράς Diamond League, το βράδυ της Παρασκευής στις Βρυξέλλες.

Η παγκόσμια πρωταθλητής του 2017 μετέχει στον τελικό της σειράς αγώνων και διεκδικεί το τέταρτο διαδοχικό της διαμάντι. Η πρωταθλήτρια μας ήταν νικήτρια το 2016, το 2017, αλλά και το 2018, όπου οι νικητές κρίθηκαν στον τελικό – κι όχι με βάση τη βαθμολογία στο σύνολο των αγώνων- , κάτι που ισχύει και στη φετινή διοργάνωση.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ έφτασε στον τελικό με την καλύτερη βαθμολογία και έχοντας στα πόδια της άλμα στα 4,83 μ. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας. Τα δεδομένα είναι με το μέρος της 29χρονης, αφού είναι σε καλή κατάσταση και έχει δείξει ιδιαίτερα ανταγωνιστική, στη διάρκεια της σεζόν. Παρόλα αυτά το έργο της μόνο εύκολο δε θα είναι και αυτό γιατί στον αυριανό τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 13 αθλήτριες ανάμεσα σε αυτές η Σάντι Μόρις (ΗΠΑ- 4,85 μ.), η Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία- 4,86 μ.) και η Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ- 4,82 μ.), που θεωρητικά θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο στον αγώνα. Από εκεί και πέρα σε καλή κατάσταση είναι η Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς – 4,82 μ.), που διανύει ανοδική πορεία, ενώ πάντα υπολογίσιμη είναι η Τζεν Σουρ (ΗΠΑ- 4,93).

Η Στεφανίδη στις Βρυξέλλες θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πρώτη μεγάλη της πρόκληση στη σεζόν, αφού θα ακολουθήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου θα κληθεί να υπερασπιστεί έναν ακόμη σπουδαίο τίτλο.

Στη διάρκεια του δεύτερου Diamond League της χρονιάς θα κριθούν οι νικητές στα εξής αγωνίσματα:
Ανδρες: 200 μ., 400 μ., 800 μ., 1.500 μ., 110 μ. εμπ., 3.000 μ. στιπλ, τριπλούν, Σφαιροβολία, δισκοβολία
Γυναίκες: 100 μ., 5.000 μ., 100 μ. εμπ., Δισκοβολία, Μήκος, επί κοντώ, ύψος
Το Diamond League των Βρυξελλών θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ Sports στις 21.00.

Κατεβάστε την εφαρμογή