Αυτοψία Κουτσιώρα σε προπονητικό κέντρο στην Ιαπωνία

Ένα χρόνο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και η ομοσπονδία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλίσει στην εθνική ομάδα, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προπόνησης ενόψει του κορυφαίου αθλητικού γεγονός της τετραετίας.

Ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας ταξίδεψε στο Τόκιο ώστε να δει από κοντά το προπονητικό κέντρο στο οποίο η ομάδα του στίβου θα κάνει το τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας της πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο εθνικός προπονητής βρέθηκε για τέσσερις ημέρες στην πόλη Μισάτο, εκεί όπου υπάρχει ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο στο οποίο φαίνεται πως θα διαμείνει η εθνική μας ομάδας. Ο Κουτσιώρας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το στάδιο, τους χώρους για βάρη και ρίψεις, το ιατρείο που θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά η ομάδα μας, ακόμη και την αίθουσα όπου διαθέτουν οι Ιάπωνες και στην οποία γίνεται λήξη και επεξεργασία βίντεο από το χώρο του κεντρικού σταδίου.

Οι άρτιες εγκαταστάσεις απέχουν μόλις 20 λεπτά από το Ολυμπιακό Χωριό και περίπου 30 λεπτά από το Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο. Η ομάδα μας θα προετοιμαστεί για περίπου 15 ημέρες στο Μισάτο το διάστημα πριν την μετάβαση της στο Ολυμπιακό Χωριό για την έναρξη των αγώνων.

“Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές, όλα τα όργανα καινούργια, όπως επίσης και η εγκατάσταση που διαθέτει ό,τι χρειάζεται μια ομάδα για την προετοιμασία της. Κατά την παραμονή μου στην πόλη είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το Ολυμπιακό Στάδιο, ωστόσο δεν μας επέτρεψαν να μπούμε στο Ολυμπιακό Χωριό, που γίνονται ακόμη κάποιες εργασίες. Η φιλοξενία ήατν εξαιρετική τόσο από την πλευρά της ομοσπονδίας στίβου, αφού είχα πάντα μαζί μου έναν άνθρωπο της ομοσπονδίας, όσο και από τον Δήμο. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας, που επικρατούν στο Τόκιο”, είπε ο Γιάννης Κουτσιώρας για το ταξίδι του στην Ιαπωνία.

Η υποδοχή που δέχθηκε ο εθνικός προπονητής από τους ανθρώπους της ιαπωνικής ομοσπονδίας στίβου, αλλά και του Δήμου Μισάτο ήταν θερμή και αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της αγάπης που δείχνουν οι Ιάπωνες για τη χώρα μας.

Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αθλητικού Σχεδιασμού της ομοσπονδίας, προκειμένου να ενημερωθεί για το ταξίδι του εθνικού προπονητή στην Ιαπωνία κι έπειτα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και η ομοσπονδία να κλείσει το συγκεκριμένο προπονητικό κέντρο.

Κατεβάστε την εφαρμογή