Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ: Τσιάμης ο απόλυτος κυρίαρχος στο τριπλούν, φετινό ρεκόρ για Πεσιρίδου, 12η νίκη για Δουβαλίδη

Για δέκατη φορά στην καριέρα του ο Δημήτρης Τσιάμης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο τριπλούν και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο 37χρονος πρωταθλητής στο δεύτερο άλμα του πέτυχε 16,70 μ. και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ δείχνοντας για μια ακόμη φορά αγωνιστική ετοιμότητα. Ο αθλητής στη συνέχεια κυνήγησε να πετύχει ένα ακόμη μεγαλύτερο άλμα, ωστόσο οι προσπάθειες του ήταν άκυρες. Ο Παύλος Μπόφτσης (ΓΣ Ηρακλής) έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του και με 16,37 μ. στο ένα και μοναδικό έγκυρο άλμα του. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Μανώλης Μακρής (ΠΑΟΚ) με 15,85 μ., αντίστοιχα. Ο “χάλκινος” πριν λίγες ημέρες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπορός, Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων) ήταν τέταρτος με 15,87 μέτρα.

Οι διαδοχικές κούρσες βοήθησαν την Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Κηφισιάς), που σε ένα στάδιο που πάντα τρέχει γρήγορα, κατάφερε να βρει το ρυθμό της και να κάνει την πρώτη κούρσα της σεζόν κάτω από τα 13.20. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου ήταν νικήτρια για έκτη διαδοχική χρονιά με 13.19 (-0,4), επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ και δείχνει πως στις επόμενες κούρσες θα είναι σε θέση να κυνηγήσει επιδόσεις κάτω από τα 13.10. Η 19χρονη Σάρα Αουντί (Ερμής Ιλιού) έκανε 14.13 ξεπέρασε τον εαυτό της και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Τρίτη με 14.36 και νέο ατομικό ρεκόρ ήταν η Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑ Καβάλας). Η Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας) έχασε το ρυθμό της στα τελευταία εμπόδια και έμεινε πέμπτη με 15.56.

Δίχως τον απαιτούμενο συναγωνισμό, ο Κώστας Δουβαλίδης (ΑΟ Ηφαιστια) έφτασε στην 12η νίκη του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο έμπειρος πρωταθλητής διένυσε την απόσταση σε 13.56 (0,5) στην τελευταία του κούρσα πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα έχει ήδη το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχας και προετοιμάζεται με στόχο να βρεθεί εκεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο Κώστας Χίντας (Μ. Αλέξανδρος Γ,) ακολούθησε με 14.28 και ο Νίκος Φιλανδαράκης (ΓΑΣ Ιεράπετρας) τρίτος με 14.45.

Άλλη μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Κετατέας), που επικράτησε στη δισκοβολία με 56,36 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια προερχόταν από αμυγδαλύτιδα που  επηρέασε το τελευταίο διάστημα την προετοιμασία της.

Οι φίλοι του στίβου έχουν τη δυνατότητα να δουν αποτελέσματα στην κεντρική σελίδα του site ή πατώντας εδώ και να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των αγώνων μέσα από τα social media (facebooktwitterinstagram) της ομοσπονδίας.

Χρήσιμες πληροφορίες (πρόγραμμα, στατιστικά, πολυνίκες, νταμπλ κτλ) και ιστορικά για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στο σχετικό μπάνερ στην αρχική σελίδα της διοργάνωσης ή πατώντας εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή