Γκέβλε 2019: Στην 12η θέση του 10άθλου ο Άρης Περιστέρης

Η πρώτη συμμετοχή του Άρη Περιστέρη σε μεγάλη διοργάνωση στο 10θαλο ήταν επιτυχημένη δεδομένο του ότι ο αθλητής κατάφερε να σταθεί με αξιοπρέπειά, παρά το ότι δεν είχε την ανάλογη εμπειρία.

Ο 21χρονος στην πρώτη του χρονιά στο αγώνισμα κατέλαβε την 12η θέση με 7.141 β. κι έδειξε πως έχει το περιθώριο στο μέλλον να βρεθεί σε υψηλότερο επίπεδο. Ο πρώην αθλητής του ακοντισμού ξεκίνησε τη σημερινή ημέρα με 16.17 στα 100 μ. εμπόδια, βρέθηκε πολύ κοντά στο ρεκόρ του στη δισκοβολία όπου είχε βολή στα 43,88 μέτρα, ενώ στο τρίτο αγώνισμα της ημέρας το επί κοντώ έμεινε στα 4,00 μ. κι έχασε πολύτιμους βαθμούς. Αντίθετα, ο Περιστέρης ξεπέρασε το φετινό του ρεκόρ στον ακοντισμό στο ένατο αγώνισμα του διημέρου, με βολή στα 65,93 μ. που του χάρισε τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα κι έκλεισε το διήμερο με 4.52.16 στα 1.500 μ. χρόνος που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Ο Περιστέρης κατάφερε να ανακάμψει μετά το μέτριο ξεκίνημα της πρώτης ημέρας και παρά το γεγονός ότι είχε ενόχληση στο πόδι.

Σπουδαίες επιδόσεις σημείωσαν οι τρεις πρώτοι στο αγώνισμα. Με ρεκόρ διοργάνωσης επικράτησε ο Γερμανός Νίκλας Κάουλ που συγκέντρωσε 8.572 β., ενώ δεύτερος ήταν ο Εσθονός Γιόχανς Ερμ με 8.445 β. και εθνικό ρεκόρ. Η τριάδα έκλεισε με τον επίσης Γερμανό Μάνουελ Ειτελ με 8.067 βαθμούς.

Νωρίτερα στην ημέρα αγωνίστηκε στα 20χλμ. βάδην ο Γιώργος Τζατζιμάκης, ο οποίος όμως έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό αφού ακυρώθηκε. Ο αθλητής θα μπορούσε να έχει διεκδικήσει ένα πλασάρισμα στην πρώτη 12άδα.

Κατεβάστε την εφαρμογή