“Βενιζέλεια – Χανιά”: Σούπερ εμφάνιση και φετινό ρεκόρ για τον Τεντόγλου

Το 1ο διεθνές μίτινγκ Βενιζέλεια -Χανιά έγινε σήμερα στο στάδιο Έλενα Βενιζέλου με σπουδαίους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό να μετέχουν στη διοργάνωση και να σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις. Ο ΣΕΓΑΣ, ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος και ο ΑΟ Κύδων Χανίων ένωσαν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Το επίπεδο των αγώνων ανέβασαν και οι φίλοι του στίβου που κατέκλυσαν το στάδιο και έδωσαν μοναδική νότα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο των αγώνων, ο αθλητής που κατάφερε στο αγώνισμα με το οποίο έκλεισε το πρόγραμμα να σημειώσει εξαιρετική παρουσία. Ο πρωταθλητής Ευρώπης τον περασμένο χειμώνα ολοκλήρωσε τον αγώνα του με καλύτερη προσπάθεια στα 8,18 μ.(0,8) στo 5ο του άλμα, ενώ είχε ακόμη άλματα στα 7,68 μ., 7,92 μ., 8,14 μ., και 8,06 μ. στο τελευταίο του άλμα. Ο Τεντόγλου έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση στους επόμενους αγώνες του να κυνηγήσει επιδόσεις πάνω από τα 8,20 μέτρα.

Ο Μιχάλης Μερτζανίδης κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα 7,83 μ. (2,5), ενώ με κανονικό άνεμο είχε 7,68 μέτρα. Ο Θανάσης Παπαδόπουλος ήταν τρίτος με 7,62 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, που ήταν 7,61 μ. από το 2016. Παράλληλα ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού έδειξε πως είναι σε θέση να κυνηγήσει το όριο (7,70 μ.) για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23. Το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 έπιασε ο Αλέξης Αργυρόπουλος, που στο έκτο του άλμα σημείωσε 7,51 μέτρα.

Στο μήκος των γυναικών νικήτρια ήταν η Quanesha Burks με 6,59 μ. (0,5) και ακολούθησε η Chantel Malone με 6,54 μέτρα. Η Βούλα Παπαχρήστου ήταν τρίτη στο σημερινό αγώνα μ 6,39 μ. (1,4) και δεν πήγε όσο μακριά θα ήθελε.

Η νεάνιδα Σπυριδούλα Καρύδη ήταν πέμπτη με 6,23 μ., όσο και το ατομικό της ρεκόρ.

Δείτε εδώ αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή