Στην πέμπτη θέση ο Τεντόγλου με 7,97 μ., εξαιρετικές επιδόσεις στη Σανγκάη (vid)

Ανάμεσα σε ορισμένους από τους κορυφαίους άλτες του πλανήτη βρέθηκε σήμερα ο Μίλτος Τεντόγλου, στο Diamond League της Σανγκάης.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης σε ανοιχτό και κλειστό στίβο κατέλαβε την πέμπτη θέση στον αγώνα με καλύτερη προσπάθεια στα 7,97 μ. (-0,2) συγκεντρώνοντας παράλληλα τους πρώτους του βαθμούς στο δρόμο για τον τελικό της διοργάνωσης. Ο Τεντόγλου, μπορεί σήμερα να μην πέρασε τα 8,00 μ. ωστόσο είχε μια πρώτη ευκαιρία να βρει το ρυθμό του ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι είχε στην ουσία ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 7,89 μ., – στο πέμπτο άλμα άφησε προσπάθεια και οι κριτές μέτρησαν 6,22 μ. – και στα υπόλοιπα άλματα κυνήγησε να πάει μακριά, ωστόσο ήταν άκυρος. Ο Ταγιάι Γκάιλ (Τζαμάικα) ήταν νικητής στο μήκος με 8,24 μ. και επιβεβαίωσε την καλή του κατάσταση, ενώ πάνω από τα 8,00 μ. βρέθηκαξν σήμερα και οι Γιάναν (Κίνα – 8,16 μ.) και Σαμαάι (Ν. Αφρική – 8,14 μ.).

Η βραδιά στη Σανγκάη έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο, με τον Νόα Λάιλς να επικρατεί στα 100 μ. με 9.86, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και είναι η κορυφαία στον κόσμο. Ο 22χρονος Αμερικανός μπορεί να έφυγε αργά στην εκκίνηση, ωστόσο μετά τα 60 μ. κατάφερε να ανεβάσει ταχύτητα και τελικά να καλύψει την – ασφαλή – διαφορά που φαινόταν πως είχε ο Κρίτσιαν Κόλεμαν, ο οποίος τελικά ήταν δεύτερος επίσης με 9.86.

Την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και νέο ρεκόρ διοργάνωσης πέτυχε στα 400 μ. εμπ. ο Αμπντεραμάν Σαμπά (Κατάρ) με 47.27, που από την αρχή της σεζόν φρόντισε να δείξει τις διαθέσεις του, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην πατρίδα του. Πολύ καλή κούρσα έκανε και ο Ράι Μπέντζαμιν (ΗΠΑ) που ακολούθησε με 47.80.

Κούρσα των …ρεκόρ ήταν τα 5.000 μ.των ανδρών με τον Γιομίφ Κεγελχά (Αιθιοπία) να επικρατεί με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο (13.04.71) και συνολικά τους 18 πρώτους που τερμάτισαν να βελτιώνουν είτε το φετινό τους είτε το ατομικό τους ρεκόρ.

Μεγάλες βολές στον ακοντισμό ανδρών με τον Αντρέας Χόφμαν να επικρατεί με 87,55 μ. και τον Τσένγκ Τσάο – Τσουν να ακολουθεί με 87,12 μ.
Τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο σημείωναν ακόμη η Αραφί (Μαρόκο) στα 1.500 μ. γυναικών με 4.01.15 και η Μπεατρίς Τσεπκόεχ στα 3.000 μ. στιπλ με 9.04.53.
Καλή αρχή έκανε και ο Ομάρ ΜακΛιντ (Τζαμάικα), που επικράτησε στα ψηλά εμπόδια με 13.12, σε μια κούρσα όπου ο πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο, Μίλαν Τραίκοβιτς (Κύπρος) ήταν 7ος με 13.41.
Ο επόμενος αγώνας της σειράς Diamond League θα γίνει στη Στοκχόλμη στις 30 Μαΐου.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα

https://www.youtube.com/watch?v=QfjzwOncl-g

Κατεβάστε την εφαρμογή