Οι “Αναπτυξιακοί αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος” βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από σωματεία και αθλητές

Ένας νέος θεσμός έκανε φέτος την παρουσία του και τόνωσε την αγωνιστική δράση του χειμώνα, στα αγωνίσματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Οι «Αναπτυξιακοί αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος» δραστηριοποίησαν τις Ε.Α.Σ. και τις τοπικές κοινωνίες, προσέλκυσαν νέους αθλητές στα σωματεία και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την αντίστοιχη χρονική περίοδο στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, πρόσφεραν αξιόλογη αγωνιστική δραστηριότητα.

Από τις 16-12-2018 μέχρι τις 3-2-2019 έγιναν συνολικά 17 αγώνες σε 15 ΕΑΣ, ενώ δεν προγραμματίστηκαν αντίστοιχοι αγώνες στις ΕΑΣ Κέρκυρας και Περιφέρειας Πελοποννήσου, λόγω της συμμετοχής των αθλητών τους στους αγώνες όμορων ΕΑΣ.

Συνολικά στους αγώνες συμμετείχαν 3.108 αθλητές και αθλήτριες από 178 σωματεία, αριθμός που δείχνει το ενδιαφέρον των αθλητών για τη διοργάνωση, αλλά και την προοπτική που υπάρχει την επόμενη χρονιά ο θεσμός να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε και η συμμετοχή των παιδιών της κατηγορίας Κ12 με τη διεξαγωγή μικτής σκυταλοδρομίας 4Χ1χλμ. (ή σε παραπλήσιες αποστάσεις) αφού ήταν και το αγώνισμα με τις περισσότερες συμμετοχές (1.083). Στις κατηγορίες Κ12 – Κ14 και Ανδρών – Γυναικών, υπήρχε η δυνατότητα συμμετοχής και αθλητών- αθλητριών χωρίς δελτίο ΣΕΓΑΣ (για μαθητές – μαθήτριες και ανεξάρτητους αθλητές – αθλήτριες). Οι συμμετέχοντες μαθητές – μαθήτριες και ανεξάρτητοι δρομείς χωρίς σωματεία στίβου, ήταν συνολικά 315.

Κατεβάστε την εφαρμογή