22.000 δρομείς υποδέχονται την Άνοιξη

Η πρωτεύουσα ετοιμάζεται να καλωσορίσει την άνοιξη με περισσότερους από 22.000 δρομείς που θα βρίσκονται στην καρδιά της για τον 8ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Η γιορτή του αθλητισμού θα διεξαχθεί –σύμφωνα με τις καιρικές προγνώσεις- σε ιδανικές συνθήκες, οι οποίες θα βοηθήσουν σημαντικά τους 7.000 συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο που θα καλύψουν την πιο απαιτητική διαδρομή. Στα 5 χλμ. θα λάβουν μέρος 11.000 άνδρες και γυναίκες, στα 3 χλμ. θα αγωνιστούν 3.500 δρομείς, ενώ στον αγώνα του 1χλμ. για παιδιά και ΑμεΑ οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 600. Παράλληλα, με τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο θα διεξαχθεί και το 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 1 από τις 08:30 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 13.00 και η εικόνα της διοργάνωσης θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Από τις 09.00 χιλιάδες δρομείς θα εκκινήσουν στον Ημιμαραθώνιο και θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες στα 5χλμ., 3χλμ. και το 1χλμ. πριν κλείσει το αγωνιστικό πρόγραμμα. Όλα αυτά υπό τους ήχους δυνατής μουσικής και το χειροκρότημα των θεατών χωρίς αυτοκίνητα αφού στο κέντρο της Αθήνας θα ισχύσουν ειδικά μέτρα της Τροχαίας για την κυκλοφορία των τροχοφόρων.   

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου εξέδωσε σε ηλεκτρονική μορφή το Πρόγραμμα και τις Τεχνικές Οδηγίες Αγώνων. Μεταξύ των πληροφοριών που μπορείτε να λάβετε είναι στατιστικά στοιχεία της διοργάνωσης, η οποία έχει και πολιτιστικό χαρακτήρα, καθώς η διαδρομή περνάει μπροστά από πολλά μνημεία και συμβουλές για τους δρομείς. Στην έκδοση μπορείτε να  διαβάσετε επίσης τους χαιρετισμούς του Κώστα Παναγόπουλου (Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ), της Ρένας Δούρου (Περιφερειάρχης Αττικής), του Γιώργου Καμίνη (Δήμαρχος Αθηναίων) και του Κωνσταντίνου Τσέγα (Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Λεωφ. Αμαλίας)

09.00 Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου

Ώρα ολοκλήρωσης Ημιμαραθωνίου Δρόμου: 12.10μμ

Λ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Σταθμός μετρό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ)

 09.10 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 3χλμ “ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗ”

Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα Δρόμου 3χλμ “ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗ”: 10.00πμ

Λ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Οδός Ριζάρη)

09.35 Εκκίνηση Αγώνα για Παιδιά & Άτομα με Αναπηρία (1.000μ)

Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα 1000μ: 10.00πμ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Οδός Όθωνος – Μητροπόλεως)

11.45 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 13.00μμ

**Όλοι οι αγώνες τερματίζουν μπροστά στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, επί της Λεωφ. Αμαλίας.

Κατεβάστε την εφαρμογή