Γλασκώβη 2019: Χάλκινο μετάλλιο για την Νικόλ Κυριακοπούλου (vid)

Δεν έχουν τελειωμό οι επιτυχίες για την ελληνική ομάδα, αφού λίγο πριν το φινάλε της διοργάνωσης, η Νικόλ Κυριακοπούλου χάρισε στην χώρα μας το τέταρτο και τελευταίο μετάλλιο. Η έμπειρη αθλήτρια κατέλαβε την τρίτη θέση στο επί κοντώ με 4,65 μ. και παρέμεινε στο βάθρο των νικητριών των μεγάλων διοργανώσεων.

Η άλτρια του Ανδρέα Τσώνη ξεπέρασε με την δεύτερη τα 4,45 μ., άφησε στη συνέχεια τα 4,55 μ. κι έπειτα πέρασε με την τρίτη τα 4,65 μ., ύψος που ήταν αρκετό για να της χαρίσει το πρώτο της μετάλλιο στον κλειστό στίβο.

Η Κυριακοπούλου μπήκε στον αγώνα αρκετά καταβεβλημένη ύστερα από την διαδικασία του προκριματικού εκεί όπου χρειάστηκε να κάνει οχτώ άλματα. Η 32 χρονη επέστρεψε στην ενεργό δράση το 2018, μετά τη γέννηση της κόρης της,  με στόχο να παραμείνει ανταγωνιστική και σε θέση να διεκδικεί μετάλλια, τουλάχιστον μέχρι το 2020. 

Η Κατερίνα Στεφανίδη για πρώτη φορά από το 2015 και το Πεκίνο θα μείνει μακριά από το βάθρο των νικητών. Η Ελληνίδα στον σημερινό αγώνα, δεν ήταν στην κατάσταση που θα της επέτρεπε να διεκδικήσει μια θέση υψηλότερη από την τέταρτη, την οποία μοιράστηκε με την Αντζέλικα Μόσερ με 4,65 μ., ύψος στο οποίο ξεκίνησε τον αγώνα και πέρασε με την τρίτη. Το χρυσό μετάλλιο, για δεύτερη φορά στην καριέρα της κατέκτησε η Αντζέλικα Σιντόροβα με 4,85 μέτρα. Η Ρωσίδα ήταν νικήτρια το 2015 στην Πράγα, εκεί όπου η Στεφανίδη ήταν δεύτερη. Δεύτερη στον σημερινό αγώνα ήταν η Χόλι Μπράντσοου με 4,75 μέτρα.

“Επιτέλους κατάφερα να πάρω ένα μετάλλιο στον κλειστό στίβο, που τόσο ήθελα. Είναι αλήθεια πως δεν περίμενα πως το 4,65 μ. θα ήταν ικανό να δώσει μετάλλιο. Θεωρώ πως πολλές αθλήτριες είχαν κόπωση από τον χθεσινό προκριματικό. Στα δοκιμαστικά ένοιωθα πολύ καλά, μέσα στον αγώνα άλλαξα αρκετά κοντάρια γιατί μου ήταν μαλακά. Είμαι χαρούμενη με το μετάλλιο, το οποίο θέλω να αφιερώσω στην κόρη μου, τον προπονητή μου και τον άνδρα και φυσικά σε όσους με πιστεύουν και με στηρίζουν”. Η Κυριακοπούλου αναφέρθηκε και στη συγκάτοικο της Βούλα Παπαχρήστου, που το πρωί αναδείχθηκε ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης. “Η Βούλα γύρισε το μεσημέρι στο δωμάτιο με το ασημένιο μετάλλιο. Πριν φύγω μου είπε πήγαινε να το πάρεις να δείξεις τι είναι οι μάνες. Και το έκανα. Χαίρομαι για την ελληνική ομάδα, γιατί συνέχισε τις καλές εμφανίσεις. Εγώ τώρα κοιτάζω τον ανοιχτό με περισσότερη όρεξη για τη συνέχεια”.

Από την πλευρά της η Στεφανίδη, είπε: “Τις τελευταίες ημέρες οι προπονήσεις που έκανα ήταν πολύ καλές και αυτός ήταν και ο λόγος που πίστευα πως μπορούσα να είμαι ανταγωνιστική στη διοργάνωση, Από την άλλη η σεζόν προπονητικά δεν εξελίχθηκε όπως θα έπρεπε οπότε δεν θα ρπέπει να με στεναχωρεί το γεγονός ότι έμειναν εκτός μεταλλίων.  Στο σημερινό αγώνα δεν είχα καλή αίσθηση με το κοντάρι και αυτό δεν μου επέτρεπε να είμαι όπως έπρεπε στα 4,75 μ., σε ένα ύψος που την φετινή σεζόν δεν είχα ξεπεράσει”, είπε η Στεφανίδη που αναφέρθηκε και στους άμεσους στόχους της. “Θα ξεκουραστούμε για κάποιο διάστημα, ωστόσο αυτή τη φορά επιλέξαμε να μην σταματήσουμε εντελώς την προπόνηση αλμάτων. Τις περισσότερες φορές μένουμε αρκετό καιρό έξω από τα άματα και αυτό στη συνέχεια μου δημιουργεί την αίσθηση πως μαθαίνω επί κοντώ και πάλι από την αρχή. Η χρονιά έχει μια μεγάλη πρόκληση και αυτή είναι η διοργάνωση της Ντόχα”

Τα μετάλλια της Κυριακοπούλου

2018 2η 4,80 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ, Βερολινό
2015 3η 4,80 μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, Πεκίνο
2012 3η 4,60 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού,Ελσίνκι

1.Σιντόροβα (Ανεξάρτητη) 4,85 μ.
2.Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4,75 μ.
3.Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4,65 μ.
4.Μόζερ (Ελβετία) 4,65 μ.
4.Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,65 μ.
6.Ζούκ (Λευκωρία) 4,65 μ.
7.Γκουγιόν (Γαλλία) 4,65 μ.
8.Μέιγερ (Σουηδία) 4,45 μ.

https://www.instagram.com/p/Bujom3fI3NN/

Κατεβάστε την εφαρμογή