Γλασκώβη 2019: Αθληταράς Τεντόγλου, χρυσό με 8,38 μέτρα (vid)

φωτογραφία: eurokinissi

Φανταστική ημέρα για τον ελληνικό στίβο, αφού ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης με άλμα στα 8,38 μ στην πέμπτη του προσπάθεια.

Ο 21χρονος άλτης συνέχισε το σερί των εντυπωσιακών εμφανίσεων κι έτσι μετά το χρυσό στο Βερολίνο αναδείχθηκε νικητής και στο Ευρωπαϊκό του κλειστού. Ο Τεντογλου για άλλη μια φορά ήταν αποδοτικός στις τελευταίες του προσπάθειες, αφού στο δεύτερο άλμα του πέτυχε 8,12 μ., στο τρίτο ήταν άκυρος και στο τέταρτο σημείωσε 8,16 μέτρα.

Ο Τεντόγλου βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ, που μοιραζόταν με τον Λούη Τσάτουμα και ήταν 8,23 μ., ενώ έγινε ο κορυφαίος άλτης φέτος στον κόσμο, ενώ πέτυχε και απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ Κ23, αφού ξεπέρασε το 8,34 μ. που διατηρούσε ο Λούης Τσάτουμας από το μακρινό 2003. 

Το χρυσό μετάλλιο του Τεντογλου ήρθε λίγη μόλις ώρα, μετά το ασημένιο της Παπαχρήστου στο τριπλούν κι έτσι το γκρουπ του Γιώργου Ποσμάσκι γιόρτασε μέσα σε λίγες ώρες δύο σπουδαίες διακρίσεις. 

“Ήμουν έτοιμος να κάνω μια καλή επίδοση και να βρεθώ στην κορυφή της Ευρώπης. Ήξερα πως ο Νίλσον ήταν ικανός να πάει μακριά, όμως, εγώ σήμερα έδειξα πως μπορώ να πάω ακόμη μακρύτερα. Στα πρώτα άλματα ήθελα να βρω τον ρυθμό μου. Δεν αγχώθηκα που στα πρώτα άλματα δεν βρήκα την επίδοση που ήθελα, είχα σιγουριά και αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Έμεινα ψύχραιμος στον αγώνα και κατάφερα να πετύχω μια σπουδαία διάκριση και ένα σπουδαίο άλμα”, είπε ο Τεντόγλου

Ο αθλητής πέτυχε την καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί στο αγώνισμα από το 2009 και το 8,71 μ. του Σεμπάστιαν Μπάγερ, αλλά και την τρίτη καλύτερη επίδοση νικητή στην ιστορία της διοργάνωσης. Παράλληλα, διατήρησε τα σκήπτρα στο αγώνισμα, αφού ήταν νικητής το καλοκαίρι στο Βερολίνο. Το σημερινό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της χώρας στο αγώνισμα, ενώ συνολικά οι αθλητές μας έχουν κατακτήσει τέσσερα.

Αποτελέσματα

Τεντόγλου (Ελλάδα) 8,38 μ.
Νίλσον (Σουηδία) 8,17 μ.
Γιοβάντσεβιτς(Σερβία) 8,03 μ.
Καθέρας (Ισπανία) 7,98 μ.
Νικιφόροβ (Ουκρανία) 7,89 μ.
Γιάστουκ (Πολωνία) 7,79 μ.
Γιούσκα (Τσεχία) 7,79 μ.
Μάζουρ (Ουκρανία) 7,75 μ.

https://www.facebook.com/segas.gr/videos/308453516484167/

https://www.instagram.com/p/Bui9IUEofVs/

https://www.instagram.com/p/BujCOLlIeu9/

Κατεβάστε την εφαρμογή