Γλασκώβη 2019: Εξαιρετικός Καραλής και τέταρτη θέση στο επί κοντώ (vid)

φωτογραφία: eurokinissi

Την μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του πέτυχε σήμερα ο Εμμανουήλ Καραλής, στη διάρκεια της δεύτερη ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Γλασκώβη.

Ο πρωταθλητής μας κατέλαβε την 4η θέση στον τελικό του επί κοντώ με καλύτερο άλμα στα 5,65 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Ο Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα με επιτυχημένο άλμα στα 5,55 μ., στη συνέχεια πέρασε τα 5,65 μ. και απέτυχε στα 5,75 μέτρα. Το επί κοντώ ήταν σήμερα υπόθεση των Πολωνών, αφού ο Πάβελ Βογιεκόβσκι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 5,90 μ. και ατομικό ρεκόρ. Ο Πιοτρ Λίσεκ ήταν δεύτερος με 5,85 μ., ενώ στην προσπάθεια του να διεκδικήσει τη νίκη μετά τα δύο άκυρα στα 5,90 μ. δοκίμασε στα 5,95 μ., δίχως επιτυχία. Η τριάδα του σημερινού αγώνα έκλεισε με τον Μέλκερ Γιακομπσον (Σουηδία) με 5,75 μέτρα.

Ο Κώστας Φιλιππίδης εμφανώς επηρεασμένος από το πρόβλημα στο γόνατο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 5,45 μ., που ήταν αυτό στο οποίο μπήκε στον αγώνα. Βασική προτεραιότητα του αθλητή είναι να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να επιστρέψει δυνατός στις υποχρεώσεις του καλοκαιριού. 

“Είμαι χαρούμενος με τη σημερινή μου παρουσία. Ερχόμενος εδώ ήθελα να κυνηγήσω μια θέση ψηλά στην κατάταξη. Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, θα μπορούσα να κατακτήσω ακόμη και το μετάλλιο. Μου άρεσε πάρα πολύ η ατμόσφαιρα στο στάδιο, ο κόσμος συμμετείχε και ένιωθα να με βοηθάει.  Τώρα θα ξεκουραστώ και θα συνεχίσω την προπόνηση μου για τον ανοιχτό, εκεί όπου θέλω ακόμη μεγαλύτερα άλματα”, είπε ο Καραλής. 

Από την πλευρά του ο Κώστας Φιλιππίδης, δήλωσε: “Σήμερα δεν ήμουν σε θέση να κάνω κάτι παραπάνω. Το πρόβλημα στο γόνατο δεν μου επέτρεψε να είμαι στην κατάσταση που θα ήθελα, πόσο μάλλον με δύο διαδοχικούς αγώνες σε δύο ημέρες. Τώρα θα ξεκινήσω κάποιες θεραπείες προκειμένου να είμαι σε θέση το καλοκαίρι να κάνω κανονικά την προετοιμασία μου. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για τις εμφανίσεις τους”.

 

1.Βογιεκόβσκι (Πολωνία) 5,90 μ.

2.Λίσεκ (Πολωνία) 5,85 μ.

3.Γιακομπσον (Σουηδία) 5,75 μ.

4.Καραλής (Ελλαδα) 5,65 μ.

4.Στρέτσι (Ελλάδα) 5,65 μ.

6. Γκουτορμσεν (Νορβηγία) 5,65 μ.

7. Λίτα (Γερμανία) 5,55 μ.

8. Γκορόχοβ (Ανεξάρτηοε) 5,55 μ.

– Φιλιππίδης (Ελλάδα) ακ.

https://www.instagram.com/p/BuhGjEIorFf/

Κατεβάστε την εφαρμογή