Γλασκώβη 2019: Καλή παρουσία από Βασιλείου, το πάλεψε ο Δημητράκης

φωτογραφία: eurokinissi

Καλή παρουσία πραγματοποίησε η Ειρήνη Βασιλείου στον προκριματικό των 400 μέτρων στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η αθλήτρια μας μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί, ωστόσο τερμάτισε στην 5η θέση της έβδομης και τελευταίας σειράς με 53.66  επίδοση  πολύ κοντά στο ατομικό της 53.39

“Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την εμφάνιση μου. Τον τελευταίο μήνα, λόγω των καιρικών συνθηκών δεν καταφέραμε να κάνουμε την προπόνηση που θα θέλαμε. Παρόλα αυτά κατάφερα να έρθω εδώ και να τρέξω κοντά στο ρεκόρ μου. Συνεχίζω την προετοιμασία μου για τον ανοιχτό στίβο εκεί όπου οι προκλήσεις θα είναι πολλές”, είπε η Βασιλείου, που κατέλαβε την 26η θέση στο σύνολο, στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση. Το επίπεδο του αγώνα ήταν αρκετά καλό με την 16αδα του ημιτελικού να κλείνει με 53.21. Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού σημείωσε η Λι Σπρούνγκερ (Ελβετία) με 52.46.

Ο Ανδρέας Δημητράκης εκπροσώπησε τη χώρα μας στα 1.500 μ. των Ανδρών, ωστόσο δεν μπόρεσε να πάει όσο καλά θα ήθελε. Ο αθλητής μας έτρεξε στη τρίτη σειρά όπου τερμάτισε σε 3.50.94, επίδοση που του έδωσε την όγδοη θέση στη σειρά του και την 22η στο σύνολο. Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ κλείστηκε σε μεγάλο μέρος της κούρσας κι έτσι έχασε το ρυθμό του.

“Θεωρητικά η τρίτη κούρσα είναι και η γρηγορότερη. Αυτό που δεν ήθελα να συμβεί ήταν να πάει σε ρυθμό τακτικής, όπως κι έγινε. Θα ήταν λάθος μου και ρίσκο να μπω μπροστά, έτσι έκατσα πίστεψα στις δυνάμεις μου και δεν μπόρεσα να πάρω αυτό που ήθελα. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου.  Ίσως αν δεν είχε προηγηθεί ο τραυματισμός, τα πράγματα να ήταν διαφορετικά”, είπε ο αθλητής.

https://www.instagram.com/p/Bud834QISBH/

Κατεβάστε την εφαρμογή