Γλασκώβη 2019: Υπέρβαση Σκαρβέλη και πρόκριση στον τελικό

φωτογραφία:eurokinissi

Το χαμόγελο του Νικόλα Σκαρβέλη στη μικτή ζώνη του Emirates Arena επιβεβαίωνε στο έπακρο την ικανοποίηση του για τη σημερινή του παρουσία.

Ο πρωταθλητής της σφαιροβολίας κατάφερε να πραγματοποιήσει την καλύτερη παρουσία του με τα χρώματα της εθνικής ομάδας και να φτάσει στον τελικό της σφαιροβολίας.

Ο έμπειρος ρίπτης ξεκίνησε τον αγώνα του με βολή στα 19,70 μ., συνέχισε στα 20,34 μ. για να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ και να απειλήσει το δικό του εθνικό ρεκόρ και έκλεισε την παρουσία του με 20,30 μέτρα. Ο αθλητής θα επιστρέψει το απόγευμα στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό.

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Κατάφερα στον αγώνα στόχο της χρονιάς να κάνω την καλύτερη παρουσία μου. Από την αρχή της σεζόν με τον προπονητή μου αυτό είχαμε θέσει ως στόχο. Είναι σημαντικό για εμένα ότι καταφέρνω να κάνω αυτή την εμφάνιση με τα χρώματα της εθνικής. Ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, που με επέβλεπε, μου είπε τώρα πάμε για το ρεκόρ. Ελπίζω να το κυνηγήσω στον απογευματινό τελικό”, είπε ο Σκαρβέλης, ο οποίος έχει 20,36 μ. από το 2016 και σήμερα πέτυχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση του σε κλειστό στίβο. Ο Σκαρβέλης προκρίθηκε με την έβδομη επίδοση, στον βραδινό τελικο (22.25).

Οι οχτώ του τελικού
Πέζερ (Βοσνία Ερζεγοβίνη) 21,08 μ.
Χάρατικ (Πολωνία) 20,98 μ.
Μπέρτεμς (Λουξεμβούργο) 20,97
Στάνεκ (Τσεχία) 20,90 μ.
Στορλ (Γερμανία) 20,61 μ.
Τόμσεν (Νορβηγία) 20,41 μ.
Σκαρβέλης (Ελλάδα) 20,34 μ.
Μπέλο (Πορτογαλία) 20,31 μ.

https://www.instagram.com/p/BudvxfwIG_G/

Κατεβάστε την εφαρμογή