Γλασκώβη 2019: Στεφανίδη, Κυριακοπούλου και Φιλιππίδης δηλώνουν έτοιμοι για τη μάχη

φωτογραφία: eurokinissi/Θανάσης Δημόπουλος

Το πρώτο γκρουπ της ελληνικής ομάδας, που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (1-3/3) ταξίδεψε σήμερα νωρίς το πρωί για τη Γλασκώβη.

Τρία από τα δυνατότερα ελληνικά χαρτιά αναχώρησαν για τη Σκωτία με υψηλές προσδοκίες και επιθυμίες, που αγγίζουν το βάθρο των νικητών. Η Κατερίνα Στεφανίδη, η Νικόλ Κυριακοπούλου και ο Κώστας Φιλιππίδης είναι οι τρεις από τους πέντε εκπροσώπους μας στο επί κοντώ και τρία από τα κορυφαία ονόματα της διοργάνωσης. Η Στεφανίδη παρά τα προβλήματα υγείας στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν δήλωσε έτοιμη να κάνει αυτό που μπορεί. “Είμαι έτοιμη να υπερασπιστώ τον τίτλο, που κατέκτησα πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι. Η αγωνιστική προετοιμασία δεν πήγε όσα καλά θα ήθελα, λόγω του προβλήματα υγείας που αντιμετώπισα, ωστόσο η χειμερινή προπόνηση έχει πάει πολύ καλά, ενώ οι τελευταίες προπονήσεις στην Ελλάδα έχουν πάει καλύτερα από ποτέ. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και πιστεύω ιδιαίτερα στην ικανότητα μου να αγωνίζομαι αποτελεσματικά στους μεγάλους αγώνες”, είπε η Κατερίνα Στεφανίδη, που θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη επικοντίστρια στην ιστορία της διοργάνωσης, που υπερασπίζεται τον τίτλο της.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τους αγώνες του ανοιχτού, αλλά και με βασικό σύμμαχο τις εξαιρετικές παρουσίες στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και το άλμα στα 4,81 μ., θα συμμετάσχει στη διοργάνωση, η Νικόλ Κυριακοπούλου. “Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από τη δουλειά που έκανα όλο αυτό το διάστημα. Κατάφερα να φτάσω σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο θεωρώ πως έχω το περιθώριο να κυνηγήσω καλύτερα άλματα. Αναμφίβολα ο στόχος μου για αυτή τη διοργάνωση είναι να ανέβω στο βάθρο των νικητριών και να κατακτήσω το πρώτο μου μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού. Θα είναι δύκολος αγώνας, εγώ είμαι έτοιμη να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό”, είπε η έμπειρη αθλήτρια, που ήταν δεύτερη το καλοκαίρι στο Βερολίνο.

Το μετάλλιο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι θα κληθεί να υπερασπιστεί ο Κώστας Φιλιππίδης.  “Η σεζόν ξεκίνησε με ένα πρόβλημα στο γόνατο, το οποίο καταφέραμε να διαχειριστούμε σε μεγάλο βαθμό. Χρειάστηκε να κάνουμε θεραπείες και να μείνουμε πίσω σε προπόνηση, παράλληλα όμως, καταφέραμε να είμαστε στους αγώνες και να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο. Είμαι πολύ καλά και περιμένω μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πάντα με ενδιαφέρει το μετάλλιο. Σε κάθε αγώνα ανάλογου επιπέδου κυνηγάω να βρεθώ στο βάθρο. Η διοργάνωση θα έχει κάποιες δυσκολίες, κυρίως γιατί αυτή τη φορά θα έχουμε και τη διαδικασία του προκριματικού και θα αναγκαστούμε να κάνουμε δύο αγώνες μέσα σε δύο ημέρες”, είπε από την πλευρά του ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης του 2017.

Ο κύριος όγκος της ελληνικής ομάδας ταξιδεύει για Γλασκώβη στις 14.25 με πτήση της British Airways.

Κατεβάστε την εφαρμογή