Πόλακ, Τριβυζάς, Γκούσιν ανάμεσα σε αυτούς ξεχώρισαν στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά (vid)

Τις καλές εμφανίσεις της θερινής σεζόν φρόντισε να συνεχίσει η Ελένη Πολακ, που στο ντεμπούτο της στη χειμερινή δράση έδειξε πως βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Η νεαρή αθλήτρια ξεπέρασε τα 4,40 μ. στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά και έχασε στις λεπτομέρειες τα 4,50 μ., επίδοση που θα επιδιώξει στον επόμενο αγώνα της στην ημερίδα του ΣΕΦ, προκειμένου να ξεμπερδέψει με το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Η 23χρονη με την έναρξη της σεζόν βρέθηκε κοντά στο ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό στίβο, το οποίο είναι 4,42 μ. από πέρυσι. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έδειξε τον περασμένο Αύγουστο στο Βερολίνο πως ανταποκρίνεται στους μεγάλους αγώνες και πως έχει τα περιθώρια να βρεθεί ακόμη υψηλότερα. 

Με ισοφάριση του ατομικού του ρεκόρ ξεκίνησε τη χρονιά ο Παναγιώτης Τριβυζάς στη ημερίδα. Ο 31χρονος τερμάτισε πρώτος τα 60 μ. σε 6.68 και έδειξε πως δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα να διεκδικήσει το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, το οποίο είναι 6.78. Τον εαυτό τους ξεπέρασαν στην ίδια απόσταση ο Γιάννης Βοσκόπουλος, που ήταν δεύτερος με 6.80 και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης, που ήταν τρίτος με 6.85. Οι δύο αθλητές ανήκουν στην κατηγορία των Νέων και προετοιμάζονται για τους αγώνες του ανοιχτού με στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας.

Ικανοποιητική ήταν η πρώτη εμφάνιση της Τατιανας Γκούσιν στην σεζόν. Η πρωταθλήτρια του ύψους προέρχεται από μια δύσκολη χρονιά με προβλήματα τραυματισμών, τα οποία ωστόσο έδειξε πως μπορεί να αφήσει πίσω της. Η 25χρονη ήταν νικήτρια με 1,85 μ., ενώ στη συνέχεια απέτυχε στα 1,88 μέτρα. Εξαιρετική παρουσία πραγματοποίησε η κορασίδα Σάντι Παπακώστα, κόρη του κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα, Λάμπρου Παπακώστα, που ήταν δεύτερη με 1,73 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ. Το πρώτο της αγώνα μετά την πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού έκανε και η Αθηνά Ρέτζιου, που ήταν τρίτη επίσης με 1,73 μέτρα. 

Η Μαρκέλα Παπανδρέου επικράτησε στα 60 μ. με 7.67, που είναι μία από τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών στην Ελλάδα στις κορασίδες. Η νεαρή θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει το πανελλήνιο ρεκόρ της Ελίνας Πιτσάβου, ωστόσο λίγη ώρα νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, η Πολυνίκη Εμμανουηλίοδυ είχε πετύχει 7.58. Στην ίδια απόσταση, η επίσης κορασίδα Λυδία Κρυμιτσά πέτυχε 7.83. Η Λίλη Αλεξούλη δεν πραγματοποίησε τελικά τον αγώνα της στο μήκος, αφού ένοιωσε μικρή ενόχληση στο πόδι στο ζέσταμα και επέλεξε να αποχωρήσει μετά το πρώτο άλμα. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο έφηβος Αντώνης Σάντας, που ξεπέρασε τα 5,10 μ. στο επί κοντώ και βελτίωσε το ρεκόρ του. Ο νεαρός έχει την ευκαιρία στους επίσημους αγώνες που ακολουθούν να επαναλάβει την σημερινή εμφάνιση και να πιάσει από νωρίς το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του.

 

Δείτε αποτελέσματα

 

https://www.instagram.com/p/Bs1QUDcgPiZ/

https://www.instagram.com/p/Bs1LVEZAJY_/

Κατεβάστε την εφαρμογή