Φοβερό ντεμπούτο για την Στεφανίδη με 4,74 μ. στο Pole vault Summit (vid)

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό ήταν το ντεμπούτο της Κατερίνας Στεφανίδη στου αγώνες της χειμεινής περιόδου. Η έμπειρη αθλήτρια επέλεξε να ξεκινήσει στο Pole Vault Summit του Ρίνο και η απόφαση της την δικαίωσε.

Η ολυμπιονίκης του Ριο ήταν νικήτρια με το υποσχόμενο 4,74 μ., που είναι άτυπο ατομικό της  ρεκόρ, αφού πρόκειται για την καλύτερη επίδοση της σε πρεμιέρα σεζόν. 

Η 28χρονη το 2018 άνοιξε τη σεζόν στη Νέα Υόρκη στις 3 Φεβρουαρίου με 4,71 μ., ενώ το 2016 στην καλύτερη ενδεχομένως χρονιά της καριέρας της έκανε τον πρώτο της αγώνα στις 9 Ιανουαρίου στο Ακρον και ήταν πρώτη με 4,71 μέτρα. Η Στεφανίδη κατέλαβε την πρώτη θέση στον αγώνα, ενώ δεύτερη με την ίδια επίδοση η Κέιτ Ναγκότ που έδειξε και αυτή σε πολύ καλή κατάσταση. 
Οι δύο αθλήτριες στη συνέχεια δοκίμασαν στα 4,86 μ., δίχως επιτυχία. Την Τρίτη θέση στον αγώνα κατέλαβε η Λέξι Τζέικομπους με 4,66 μ., όσο και το ρεκόρ της στον κλειστό στίβο. Ο επόμενος αγώνας της αθλήτριας του Μίτσελ Κρίερ θα γίνει στις 26 του μηνός στη Βοστώνη, ο τελευταίος της στις  ΗΠΑ, αφού στις 2 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει τους αγώνες στην Ευρώπη, από το indoor tour της Καρλσρούης.
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, σε λίγες εβδομάδες θα κληθεί να υπερασπιστεί στη Γλασκώβη το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι κι αν το πετύχει θα είναι η πρώτη γυναίκα στο αγώνισμα που το καταφέρνει.  

 

https://www.instagram.com/p/BszrfF8gfue/

Κατεβάστε την εφαρμογή