Ο Καραλής περιμένει με ανυπομονησία την επιστροφή στον αγωνιστικό χώρο

Έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και να κυνηγήσει καλές εμφανίσεις είναι ο Εμμανουήλ Καραλής.

Ο νεαρός αθλητής θα κάνει τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν στις 19 Ιανουαρίου στους Μεσογειακούς Αγώνες Κ23, στον οποίο θα κληθεί να μπει και πάλι σε  αγωνιστικό του ρυθμό, δέκα μήνες από την τελευταία του εμφάνιση.

Ο Καραλής αγωνίστηκε τελευταία φορά στις 4 Μαρτίου του 2018 όπου κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ με άλμα στα 5,80 μ.  κι έπειτα απουσίασε από την αγωνιστική δράση,  λόγω τραυματισμού.
 
«Εχω λίγο άγχος, αλλά θεωρώ πως είναι δημιουργικό. Είναι ο πρώτος μου αγώνας μετά το διάστημα απουσίας μου, λόγω του τραυματισμού και δεν έχω μεγάλες προσδοκίες. Αυτό που με ενδιαφέρει πρώτα απ΄όλα είναι να βρεθώ και πάλι στον αγωνιστικό χώρο και να κοιτάξω τον πήχη. Παράλληλα θα έχω την ιδανική ευκαιρία να εφαρμόσω ορισμένες αλλαγές που κάναμε αυτό το διάστημα στην προπόνηση, υπό την επίβλεψη του Βιτάλι Πετρόφ», σχολίασε ο Εμμανουήλ Καραλής για το ντεμπούτο του στη σεζόν.
 
Ο 20χρονος εδώ και δέκα ημέρες πραγματοποιεί κοινή προετοιμασία με τον σπουδαίο τεχνικό Βιτάλι Πετρόφ, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά για το γκρουπ του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ανδρέα Τσώνη. 
 
Ο Καραλής στις 27 Ιανουαρίου θα αγωνιστεί στο μίτινγκ του Παρισιού, ενώ αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο να κάνει δύο ακόμη αγώνες στο εξωτερικό, ενώ θα δώσει το παρών και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (9-10/2). 
 
Στόχος του αθλητή είναι να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης (1-3/3) και για να συμβεί αυτό απαιτείται να πετύχει επίδοση καλύτερη από το 5,65 μ., που είναι το όριο συμμετοχής. 

Κατεβάστε την εφαρμογή