Η Ολυμπία Καραγιάννη επέστρεψε με ατομικό ρεκόρ και όριο, μια ανάσα από Γκέβλε και η Κιάφα

https://www.facebook.com/segas.gr/videos/1052614238268844/

Από το 2015 όταν και πρωτοξεχώρισε στα χαμηλά εμπόδια ως κορασίδα, μέχρι και σήμερα, η Ολυμπία Καραγιάννη χρειάστηκε να περάσει από διάφορα στάδια, προκειμένου να μετατρέψει το ταλέντο της σε αποτέλεσμα και να βρεθεί σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της. Τραυματισμοί και πανελλήνιες εξετάσεις την κράτησαν πίσω μέχρι την περσινή σεζόν που έδειξε να επιστρέφει σε καλό επίπεδο.

Η αθλήτρια του Κώστα Χήτα στην αρχή τη σεζόν έδωσε την εικόνα πως φέτος θα είναι σε θέση να τρέξει γρήγορα και σήμερα το επιβεβαίωσε, στο φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ23μ στη Λάρισα. Η αθλήτρια έκανε μια εξαιρετικά ρυθμική κούρσα με σωστό καταμερισμό δυνάμεων και τερμάτισε πάνω στο νήμα μαζί με την Άννα Κιάφα (ΓΣ Κηφισιάς), που μέχρι και 50 μέτρα πριν το φινάλε είχε ξεκάθαρο προβάδισμα. Οι αθλήτριες τερμάτισαν σχεδόν μαζί με το χρονόμετρο να αναγράφει 58.80, όσο και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέβλε. Ύστερα από ολιγόλεπτη αναμονή ανακοινώθηκε πως νικήτρια της κούρσας ήταν η Καραγιάννη με 58.78 και η Κιάφα δεύτερη με 58.81. Η Καραγιάννη θα επιστρέψει σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18 στο Κάλι το 2015. Η Καραγιάννη βελτίωσε το ρεκόρ της, το οποίο ήταν 59.89 από τα φετινά Παπαφλέσσεια και η Κιάφα το 59.30, της περσινής σεζόν. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Δήμητρα Γναφακη (ΑΟ Κύδων), με 60.86, επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ.

Ο Δημήτρης Λεβαντίνος (ΓΣ Ηλιούπολης) έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα χαμηλά εμπόδια, ωστόσο δεν μπόρεσε να την συνδυάσει με επίδοση που θα του έδινε την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο νεαρός τερμάτισε σε 51.70 και βρέθηκε για μία ακόμη φορά φέτος κοντά στο όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, το οποίο είναι 51.40. Παρόλα αυτά ο Λεβαντίνος κρατά παρακαταθήκη για το μέλλον, το γεγονός ότι φέτος επέστρεψε σε επιδόσεις που ήταν ικανές να τον βάλουν και πάλι σε μια μεγάλη διοργάνωση. Στη δεύτερη θέση στο αγώνισμα βρέθηκε ο Άρης Δρίτσας (ΟΣΦΠ) με 53.28 και στην τρίτη ο Αποστόλης Γρηγορίου (Πήγασος Λάρισας) με 53.97.

Διαβάστε για το όριο του Παπαδόπουλου στο μήκος και της Λαβασά στα 5.000 μ.

Διαβάστε για τα όρια των Μονόπωλη, Ανδρικόπουλου και Πανταζή στο τριπλούν

Δείτε αποτελέσματα

Παρακολουθείστε και πάλι τις προσπάθειες των αθλητών μας στο επίσημο κανάλι της ομοσπονδίας στο Youtube

Κατεβάστε την εφαρμογή