Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση

Photo: Jiri Kottas

Για περισσότερο από μια δεκαετία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του ελληνικού στίβου με διακρίσεις από την κατηγορία των κορασίδων μέχρι των γυναικών.

Η Αγνή Δερβένη στα 27 της χρόνια αποφάσισε να αλλάξει πορεία και να κοιτάξει την επόμενη μέρα της ζωής της, δίχως την αθλητική ιδιότητα. Η έμπειρη αθλήτρια της παρατεταμένης ταχύτητας έχοντας σημειώσει την πέμπτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 400 μ. με 52.47, αποχωρεί γεμάτη από τους στίβους, ικανοποιημένη για όσα έχει πετύχει και αισιόδοξη για την επόμενη μέρα στη ζωή της.


«Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν από το ξεκίνημα μου μέχρι και σήμερα. Προπονητές, παράγοντες, τους συλλόγους μου, ιδιαίτερα τον ΑΟ Μεγάρων στο οποίο ανήκω και φυσικά την ομοσπονδία μου, μέλος της οποίας υπήρξα για πολλά χρόνια», είπε αρχικά η αθλήτρια και συμπλήρωσε:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από όλα όσα έζησα αυτά τα χρόνια. Εμαθα πολλά μέσα από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες, μέσα από τα προβλήματα και τις χαρές. Είμαι περήφανη που κατάφερα να τρέξω 52.47 και είναι η 5η επίδοση όλων των εποχών στη χώρα».

Η Δερβένη τα τελευταία τρία χρόνια αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα όπως λοιμώδη μονοπυρήνωση, αλλά και μια σειρά από τραυματισμούς, που δεν την άφησαν να πετύχει τους στόχους της. «Ευχαριστώ την Μαίρη Σωτηρακοπούλου με την οποία δουλέψαμε πολύ καλά, όμως, διάφορες συγκυρίες δεν μας άφησαν να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια μας, όπως θα θέλαμε. Είμαι πολύ χαρούμενη που δούλεψα στο γκρουπ της, στο οποίο πρώτα από όλα κυριαρχεί η έννοια της ομάδας», είπε η αθλήτρια, που πριν τη Σωτηρακοπούλου συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Αναγνώστου. «Εύχομαι στα νέα παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους, είναι ευχάριστο και σημαντικό πως έρχονται πολλά νέα παιδιά από πίσω», είπε.


Αναφορικά με το τι την οδήγησε στην απόφαση να σταματήσει, τόνισε: «Πολλά πράγματα με οδήγησαν στην απόφαση να σταματήσω. Μεταξύ αυτών τα συνεχόμενα προβλήματα που δεν μου επέτρεψαν να τρέξω όπως θα ήθελα. Νομίζω πως δεν μπορώ πια να κάνω κάτι περισσότερο από αυτό που έχω κάνει έως τώρα. Από εκεί και πέρα ένιωσα πως ήρθε η στιγμή να κάνω και άλλα πράγματα στη ζωή μου».

Η Δερβένη δεν έκλεισε την καριέρα της όπως θα ήθελε, καθώς τρεις μέρες πριν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υπέστη διάστρεμμα, αγωνίστηκε με πρησμένο πόδι και παράλληλα έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το όριο για τη Ζυρίχη. Η αθλήτρια, το 2010 συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, ενώ έχει δύο χάλκινα μετάλλια σε Μεσογειακούς Αγώνες με την ομάδα 4Χ100 μ., το 2009 και 2013.