Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση

Στην Πάτρα θα ολοκληρωθεί ο φετινός κύκλος των επιτυχημένων αγώνων δρόμου Run Greece στις 12 Οκτωβρίου. Σήμερα  ο Δήμος Πάτρας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο ΣΕΓΑΣ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τον φετινό αγώνα, ο οποίος ήδη έχει κινητοποιήσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας της Πάτρας και όχι μόνο.

Το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Α’ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Σταματόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, Βαγγέλης Τζελάτης και ο Θόδωρος Δελής εκ μέρους της WIND, ο οποίος έκανε γνωστό, ότι η εταιρεία για κάθε πολίτη, παιδί ή ενήλικα, που θα περνά κάτω από την «αψίδα αγάπης», στην πλατεία Γεωργίου και λίγο πριν τον τερματισμό, θα δίνει 3 ευρώ στην «Μέριμνα».

Παρούσες στην συνέντευξη ήταν η Άννα Σπηλιωτακάρα πρόεδρος της «Μέριμνας», η οποία ευχαρίστησε διοργανωτές και χορηγό, αλλά και η πρωταθλήτρια του ύψους Τόνια Στεργίου, πέρυσι εθελόντρια στον αγώνα και φέτος συμμετέχουσα.


 «Ο ΣΕΓΑΣ με το RUN GREECΕ, θέλει να πετύχει, ώστε ο αγώνας αυτός να είναι γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού στο κέντρο της Πάτρας. Στόχος μας να προβάλλονται τα στοιχεία της πόλης και τα αξιοθέατά της και να αναπτυχθεί έτσι ο «αθλητικός τουρισμός», προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών. Επίσης στοχεύουμε στην ενίσχυση του εθελοντικού Κινήματος. Μέσα από αυτές τις αθλητικές δράσεις ενισχύεται η συνεργασία μας, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο της Πάτρας», είπε ο Γιάννης Σταματόπουλος ενώ από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας, σχολίασε μεταξύ άλλων: «Στηρίζουμε τον λαϊκό αγώνα δρόμου, που θα γίνει στην Πάτρα, στις 12 Οκτωβρίου. Θεωρούμε τη συνεχή σωματική κίνηση αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής του ανθρώπου, αφού συνδέεται με την ικανοποίηση βασικών αναγκών του. Δυστυχώς, στη διαμορφωμένη σημερινή κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, η συστηματική ενασχόληση με τη φυσική αγωγή, αποτελεί πολυτέλεια και ‘άπιαστο όνειρο’ για τα λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα για τη νεολαία.  Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ-σαν συνδιοργανωτές-γιατί θεωρούμε υποχρέωσή μας να διαδώσουμε πλατιά την αντίληψη της οργανωμένης πάλης από όλους τους φορείς, με σκοπό την ανατροπή της απαράδεκτης σημερινής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη φυσική αγωγή και στον αθλητισμό, εκτιμώντας τη θετική συμβολή και  την ευρύτερη αξία τους, οι οποίες βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του αγωνιστικά».


Ο κ. Αλεξόπουλος, χαρακτήρισε το γεγονός όχι μόνο αθλητικό, αλλά και κοινωνικό, το οποίο και φέτος στηρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ενώ δεν απέκλεισε, το να συμμετέχει και φέτος, όπως και πέρυσι στον αγώνα.  «Καλούμε τους Πατρινούς να συμμετάσχουν στον αγώνα, ο οποίος πρέπει να γίνει θεσμός για την πόλη», είπε.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βαγγέλης Τζελάτη χαρακτήρισε το RUN GREECE «θεσμό», που έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους. «Θέλουμε να βγει και πάλι ο κόσμος στους δρόμους. Ερχόμαστε πιο κοντά στην κοινωνία, αλλά βλέπουμε και την οικονομική διάσταση του λαϊκού αυτού αγώνα. Υπερηφανευόμαστε, ότι εμείς ως ΣΕΓΑΣ, καταφέραμε να κάνουμε το RUN GREECE, τη δεύτερη πηγή αριθμού διανυκτερεύσεων, μετά το Καρναβάλι. Στοχεύουμε δε και στη διεθνοποίηση του θεσμού. Η Ιταλία επί παραδείγματι, είναι πολύ κοντά στην Πάτρα. Ο αγώνας RUN GREECE, θα προσφέρει χρώμα στην πόλη μας για κάποιες ημέρες, θα μεταφέρει το μήνυμα της βελτίωσης της υγείας μέσω του αθλητισμού, θα ενισχύσει την ιδέα του Εθελοντισμού και θα αναδείξει τη δύναμη της συνεργασίας των βασικών φορέων και θεσμών της τοπικής κοινωνίας μέσα από την επιτυχία της», κατέληξε.


Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου. Όσοι εκ των συμμετεχόντων έχουν υποβάλλει την εγγραφή τους μέχρι την 1η Οκτωβρίου, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το όνομά τους επάνω στον αριθμό συμμετοχής τους (το νούμερο δηλαδή με το οποίο θα τρέξουν). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο επίσημο www.run-greece.gr.