Το 1ο “Fly Olympia” την Κυριακή στην Αρχαία Ολυμπία

Στην Αρχαία Ολυμπία θα γίνει την Κυριακή (12/6) ο αγώνας επί κοντώ «Fly Olympia» με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών του αγωνίσματος. 


Ο οικοδεσπότης του μίτινγκ και 4ος ολυμπιονίκης του Τόκιο, Εμμανουήλ Καραλής με 5,81 μ. από τον χειμώνα και 5,61 μ πριν από λίγες ημέρες στο Χόρζοφ θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό της ιδιαίτερης πατρίδας του και να διεκδικήσει να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ.

Στον ίδιο αγώνα θα παραβρεθούν δύο Γάλλοι πρωταθλητές, και αδέρφια, Τιμπό Κολέ (ρεκόρ 5,82 μ) και Ματιέ Κολέ (ρεκόρ 5,63 μ).

O Αυστραλός πρωταθλητής Κέρτις Μάρσαλ, φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων, με ατομικό ρεκόρ 5.87μ θα παραβρεθεί επίσης στο μίτινγκ. Από τον αγώνα δε θα λείψει ούτε ο Πολωνός πρωταθλητής, παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι (ρεκόρ 5,93 μ.).
Θα αγωνιστούν ακόμη ο Βρετανός πρωταθλητής και φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και κάτοχος του Εθνικού ρεκόρ (5,80 μ.), Χάρι Κόπελ, αλλά και οι Αμερικάνοι Άντριου Ίρβιν (5,88 μ.) και Νέιτ Ρίτσαρντ (5,75 μ.). Τις συμμετοχές από το εξωτερικό συμπληρώνει ο Σλοβένος πρωταθλητής, κάτοχος του Εθνικού ρεκόρ με 5,70 μ. και χάλκινος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου το 2016, Ρόμπερτ Ρενέρ.

Στον αγώνα θα συμμετάσχει ο Γιάννης Ρίζος, που μόλις πριν λίγες μέρες βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ με άλμα στα 5,50 μ., αλλά και ο Πέτρος Χατζίου με ρεκόρ 5,55 μέτρα.

Το μίτινγκ ανήκει στην κατηγορία Continental tour challenger meeting της παγκόσμιας ομοσπονδίας.
Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 19.00 το απόγευμα θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το ERTSPORTS.

Κατεβάστε την εφαρμογή