Ο Τεντόγλου στο Ραμπάτ με στόχο να …υπερασπιστεί τους άλτες του μήκους

Το Diamond League του Ραμπάτ θα γίνει την Κυριακή (6/6), όμως, σήμερα έγινε η συνέντευξη Τύπου και εκεί ήταν για να μιλήσει για τους στόχους του στη σεζόν , ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης του Τόκιο τόνισε πως η αυριανή διοργάνωση αποτελεί για εκείνον στην ουσία την έναρξη της σεζόν. “Έχω ξεκινήσει ήδη πολύ καλά, αλλά για να είμαι ειλικρινής για εμένα επίσημη έναρξη της σεζόν είναι η αυριανή, αφού είναι ο πρώτος κορυφαίος αγώνας της περιόδου. Ελπίζω να πετύχω ένα καλό αποτέλεσμα. Κάθε αγώνας Diamond League είναι για εμένα σαν τελικός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος“.

Ο Τεντόγλου, μετά από ερώτηση που δέχθηκε, σχολίασε και τη συμμετοχή, στον αυριανό αγώνα, του κορυφαίου άλτη φέτος στον κόσμο στο μήκος, του δεκαθλητή Σίμον Εχάμερ. “Πολλοί άλτες του μήκους προπονούνται χρόνια και δεν καταφέρνουν να πετύχουν αυτή την επίδοση. Πρόκειται για έναν πολύ καλό αθλητή. Εγώ θα προσπαθήσω αύριο να τον νικήσω για να υπερασπιστώ έτσι  την τιμή των αλτών του μήκους“, είπε ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι.

Στον αγώνα του Ραμπάτ εκτός από τον Εχάμερ που έχει φέτος 8,45 μ. και τον Τεντόγλου που ακολουθεί με 8,36 μ. ξεχωρίσουν ακόμη και ο Εμιλιάνο Λάσα (Αργεντινή) με 8,28 μ., αλλά και ο Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία) με 8,27 μ. από το μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα.

Στο Ραμπάτ βρίσκονται και οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες του επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η Στεφανίδη προέρχεται από τον αγώνα της Φιλοθέης, όπου πέρασε τα 4,64 μ., ενώ η Κυριακοπούλου κάνει τον δεύτερο αγώνα της μετά το 4,45 μ. στο Μπέρμιγχαμ. Οι δύο αθλήτριες είναι σε καλή κατάσταση θα επιδιώξουν να ανέβουν ψηλά.

Στον αγώνα θα συμμετάσχουν οι κορυφαίες του αγωνίσματος, αφού στο Ραμπάτ εκτός από τις Ελληνίδες θα είναι ακόμη οι Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ), Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) και η Νίνα Κένεντι (Αυστραλία). Την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο έχει Μόρις με 4,74 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή