Δρόμεια 2022: Εξαιρετική Καραγιάννη στα εμπόδια

Η Αναΐς Καραγιάννη μπορεί για δεύτερη διαδοχική κούρσα να έχασε, λόγω του δυνατού αέρα, την ευκαιρία να πετύχει ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ, ωστόσο έδειξε πως είναι θέμα χρόνο να πετύχει μια μεγάλη επίδοση.

Η αθλήτρια τερμάτισε στη δεύτερη θέση στα 100 μ. εμπ. με 13.12 (2,6)  στους αγώνες Δρόμεια, που διοργάνωσε ο ΑΟ Δρομέας στη Βάρη, πίσω από την Τουρκάλα Σεβάλ Αγιάζ (13,10), κάνοντας πολύ καλή κούρσα, καθώς ήταν ιδιαίτερα δυναμική στα τελευταία μέτρα. Η Καραγιάννη έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 13.27 στην Καλαμάτα, ενώ στα Χανιά με ευνοϊκό πέτυχε 13.20.

Μου αρέσει πολύ ο συναγωνισμός, με βοηθάει. Το χάρηκα πολύ σήμερα. Φέτος το παλεύω μετά τις δυσκολίες της περσινής χρονιάς. Σήμερα πάλι είχε αέρα, ωστόσο ξέρω πως Θα έρθει το ρεκόρ με κανονικές συνθήκες“, είπε η Καραγιάννη.

Με δυνατό ευνοϊκό άνεμο έγινε η κούρσα των 100 μ. των Ανδρών, εκεί όπου ο Γιάννης Νυφαντόπουλος και ο Κώστας Ζήκος είχαν την ευκαιρία να αναμετρηθούν για μία ακόμη φορά. Ο Ζήκος τερμάτισε σε 10.34 (3,0) και κατέλαβε την έβδομη θέση στο σύνολο με τον Νυφαντόπουλο να ακολουθεί με 10.37 (3,). Οι δύο σπρίντερ είναι σε καλή κατάσταση γεγονός που τους επιτρέπει να σκέφτομαι καλές εμφανίσεις με την ομάδα 4Χ100 μ., το Σαββατοκύριακο στην Τουρκία. Νικητής στα 100 μ. ήταν ο Φρέντερικ Σου- Νίελσεν (Νορβηγία) με 10.26 (3,0).

Δυστυχώς είχαμε καθυστέρηση 45 λεπτά, προσπαθήσαμε να αποδώσουμε, να μείνουμε ζεστοί. Αύριο φεύγουμε για το Βαλκανικό σκυταλοδρομιών, όπου θέλουμε μια καλή παρουσία“, είπε ο Νυφαντόπουλος, ενώ από την πλευρά του ο Ζήκος σχολίασε: “Τα πράγματα δεν πήγαν όσο καλά θέλαμε. Είμαστε και οι δύο σε καλή κατάσταση και ο συναγωνισμός μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι. Έχουμε καλή ομάδα σκυταλοδρομίας και πιστεύω θα πάρουμε πρόκριση για το Ευρωπαϊκό, καθώς δουλεύουμε σωστά και με ομαδικότητα και περιμένουμε να δούμε τα ανάλογα αποτελέσματα“.

Ο Κώστας Δουβαλίδης προσπαθεί μέσα από τις κούρσες να βρει το ρυθμό του, σε μια χρονιά με πολλές δυσκολίες για εκείνον. Ο έμπειρος αθλητής τερμάτισε σε 13.82 (2,9), επίδοση που του έδωσε την πρώτη θέση. “Όταν ο αέρας είναι πολύ ευνοϊκός είναι ότι χειρότερο, καθώς είναι δύσκολο να το διαχειριστείς, ειδικά όταν είσαι σε μια περίοδο που δεν είναι όσο καλά θέλεις, όπως είμαι εγώ αυτή την εποχών. Μου λείπει η προπόνηση και η ταχύτητα. Κάνε πολλά τεχνικά λάθη, γενικά είναι μια δύσκολη χρονιά, ωστόσο θα το παλέψουμε“, είπε ο Δουβαλίδης, που χρειάζεται καθημερινά να μεταβαίνει από την Δράμα στην Καβάλα, προκειμένου να κάνει την προετοιμασία του, καθώς το στάδιο στην πόλη του είναι σε διαδικασία ανακατασκευής εδώ και πολύ καιρό.

Καλή ήταν η παρουσία της νεανικής ομάδας 4Χ100 μ. των Ανδρών, που αποτελείται με τους Βασίλη ΜυριανθόπουλοΝικόλα ΠαναγιωτόπουλοΓιάννη Καριοφύλλη και Θοδωρή Βροντινό. Οι τέσσερις σπρίντερ, που ανήκουν στην κατηγορία Κ23 και προετοιμάζονται στην ουσία για το Ευρωπαϊκό Κ23 του επόμενου χρόνου, (θα είναι στην ίδια κατηγορία και το 2023) τερμάτισαν σε 40.36 και κατέλαβαν την 5η θέση. Η ελληνική ομάδα έδειξε πως έχει δουλέψει στο κομμάτι των αλλαγών και πως είναι σε θέση για καλύτερες επιδόσεις.

Κατεβάστε την εφαρμογή