Δυνατές συμμετοχές στο Μίτινγκ Αλμάτων της Καλλιθέας (25/5)

Το μίτινγκ Αλμάτων της Καλλιθέας θα γίνει την Τετάρτη (25/5) στο στάδιο της Καλλιθέας. Ο αγώνας είναι ενταγμένος στην κατηγορία Bronze του Continental Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και θα δώσει την ευκαιρία στους μετέχοντες και στις μετέχουσες να κυνηγήσουν καλές επιδόσεις και κατ΄επέκταση βαθμολογία στο παγκόσμιο ράνκινγκ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει προγραμματίσει να συμμετάσχει στο αυριανό μίτινγκ, στο στάδιο όπου την περσινή χρονιά “προσγειώθηκε” στα 8,60 μ. κι έγινε ο τρίτος Ευρωπαίος όλων των εποχών στο αγώνισμα. Παρόλα αυτά ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι θα αποφασίσει την Τετάρτη αν θα δώσει το παρών στη διοργάνωση, καθώς το Σάββατο στο πρώτο του άλμα στα Παπαφλέσσεια είχε μια ενόχληση στο πόδι. Στο μήκος των Ανδρών ξεχωρίζει και ο Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία) “ασημένιος” στο Βελιγράδι πίσω από τον Τεντόγλου, 7ος στους ΟΑ του Τόκυο και δεύτερος πίσω από τον Έλληνα πριν λίγες ημέρες στην Καλαμάτα στα Παπαφλέσσεια με 8,10 μέτρα.

Έτοιμος για μεγάλες προσπάθειες είναι και ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος θα κάνει στην ουσία τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν. Ο τέταρτος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο πήρε μέρες στο Diamond League της Ντόχα, το οποίο τελικά έγινε σε κλειστό στίβο, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που επικρατούσαν την πόλη. Ο Καραλής στην Ντόχα έκανε 5,41 μ. επίδοση που θέλει να βελτιώσει στον αγώνα της Καλλιθέας. Ο άλτης του Παναγιώτη Συμεωνίδη είναι σε καλή κατάσταση και θέλει να το δείξει από την έναρξη της περιόδου. 

Τον αγωνιστικό της ρυθμό μέσα από τους διαδοχικούς αγώνες θέλει να βρει η Ελένη Πόλακ, που θα είναι το κορυφαίο όνομα στο επί κοντώ, στον αγώνα της Καλλιθέας. Η έμπειρη αθλήτρια έχει περάσει φέτος τα 4,40 μ., ωστόσο ακόμη δεν είναι στην κατάσταση που θα ήθελε, καθώς λόγω διάφορων προβλημάτων χρειάστηκε να μείνει πίσω στην προετοιμασία της.

Υψηλού επιπέδου θα είναι το τριπλούν των Ανδρών εκεί όπου μετέχουν τρεις Κινέζοι, ανάμεσα σε αυτούς ο “ασημένιος” ολυμπιονίκης του Τόκιο Ζου Γιάμινγκ με ατομικό 17,57 μ. και φετινό 16,80 μέτρα. Την κορυφαία φετινή επίδοση έχει ο Φανγκ Γιαγκίνγκ με 17,15 μ. από τη χειμερινή περίοδο, ο όγδοος τον περασμένο Αύγουστο στο Τόκιο. Από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζει ο Ανδρέας Πανταζής, που πριν λίγες ημέρες έκανε 16,30 μ. στα Παπαφλέσσεια, καθώς και ο Νίκος Ανδρικόπουλος.

Η Σπυριδούλα Καρύδη αρχίζει και βρίσκεται σταδιακά το ρυθμό της και αύριο στην Καλλιθέα θα έχει ην ευκαιρία να επιδιώξει ένα καλό άλμα στο τριπλούν. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, στο ίδιο στάδιο έκανε πέρυσι 14,19 μ., ενώ πριν λίγες ημέρες στην Καλαμάτα “προσγειώθηκε” στα 6,45 μ. στο μήκος.
Η Τόρι Φράκλιν (ΗΠΑ) είναι το μεγαλύτερο όνομα στο αγώνισμα με ατομικό ρεκόρ 14,84 μέτρα.

Η Μαρία Βούκοβιτς (Μαυροβούνιο) προέρχεται από το 1,95 μ. στην Καλαμάτα, σε έναν αγώνα όπου έδειξε πως είναι θέμα χρόνου να απειλήσει τα 2,00 μέτρα. Οι Ελληνίδες Τατιάνα ΓκούσινΙωάννα Ζάκκα και Δέσποινα Μαλταμπέ θα επιδιώξουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις της Καλαμάτας.

Στο ύψος Ανδρών ο Αντώνης Μέρλος θα επιδιώξει άλματα πάνω από το φετινό του 2,19 μ., ενώ στο μήκος των γυναικών η Ναταλία Μπέση και η Βασιλική Χαϊτίδου θα κυνηγήσουν να επαναλάβουν επιδόσεις ανάλογες των τελευταίων εμφανίσεων του. Η Φιλίππα Φωτοπούλου (Κύπρος) με 6,61 μ. έχει την κορυφαία επίδοση.

Το μίτινγκ της Καλλιθέας θα μεταδοθεί ζωντανά σε Livestreaming μετάδοση στο site του ΦΣ Καλλιθέας.

Το πρόγραμμα

15.30 Επί κοντώ Γυναικών, Μήκος Γυνακών

16.00 Ύψος Ανδρών

16.45 Τριπλούν Γυναικών

17.30 Επί κοντώ Ανδρών

17.55 Ύψος Γυναικών

18.00 Μήκος Ανδρών

19.30 Τριπλούν Ανδρών

Κατεβάστε την εφαρμογή