Παπαφλέσσεια 2022: Σταθερά μακριά η Ελίνα Τζένγκο

Η Ελίνα Τζένγκο βαδίζει στη σεζόν με σταθερότητα και συνέπεια που της επιτρέπουν να σκέφτεται θετικά τις κορυφαίες διοργανώσεις της  χρονιάς.

Η αθλήτρια ολοκλήρωσε τον σημερινό της αγώνα, στα Παπαφλέσσεια,  με βολή στα 60,43 μ. στον ακοντισμό στην πέμπτη της προσπάθεια. Η Τζένγκο είχε βολές στα 55,39 μ.,  59,33 μ., 56,66 μ. και 59,66 μ. και κατέλαβε την δεύτερη θέση πίσω την Κουβανή Αγκουιλάρ που επικράτησε με 62,52 μέτρα.

Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας, καθώς είχα σταθερότητα στις βολές. Το ακόντιο είναι ένα όργανο που αν κάνει κάποια τεχνικά λάθη, κατευθείαν πέφτουν οι επιδόσεις. Εγώ θα δουλέψω πάνω στην τεχνική μου με στόχο να βελτιώσω ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις μου. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στην Οστράβα στις 31 του μηνός, εκεί όπου θα διεκδικήσω μια καλή παρουσία. Γενικά η προετοιμασία έχει πάει πολύ καλά, παρότι έμειναν λίγο πίσω με το εμβόλιο, καθώς ανέβασα πυρετό και χρειάστηκε να απέχω από τις προπονήσεις“, είπε η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ, που είναι εντός πρόκρισης στο παγκόσμιο του Όρεγκον με βάση την κατάταξη.

Εξαιρετικός αγώνας έγινε και στον ακοντισμό των Ανδρών με τον Λετονό Πάτρικ Γκάιλιους να πετυχαίνει βολή στα 83,65 μέτρα. Ο Αλεξάντερ Νόβακ ήταν δεύτερος με 78,07 μ. και ο Δημήτρης Τσίτσος τρίτος με 73,08 μέτρα.

Στα 100 μ. των Ανδρών γρηγορότερος όλων ήταν ο Κάιχαν Όζερ (Τουρκία) με 10.38 σε μια κούρσα όπου ο Παναγιώτης Τριβιζάς ήταν τρίτος με 10.50, κάνοντας μία ακόμη καλή εμφάνιση στη σεζόν. Το ατομικό του ρεκόρ βελτίωσε στα 400 μ. ο Γιάννης Ντέτσικας, ο οποίος ήταν τρίτος με 47.05. Νικητής στην παρατεταμένη ταχύτητα ήταν ο Μπόσκο Γιάνοβιτς (Σερβία) με 45.72.

Υψηλού επιπέδου ήταν και το ύψος το γυναικών με την Μαρίγια Βούκοβιτς να αναδεικνύεται νικήτρια με 1,95 μέτρα. Η ένατη στους Ολυμπιακούς του Τόκιο στη συνέχεια είχε καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 2,00 μέτρα. Η Τατιάνα Γκούσιν ήταν Τρίτη με 1,84 μ., ενώ με την ίδια επίδοση ακολούθησε και η Ιωάννα Ζάκκα, που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και δεν είναι ακόμη στην κατάσταση που θα ήθελε. Η αθλήτρια έχει ενοχλήσεις στη μέση που δεν της επιτρέπει να γυμναστεί όπως θα ήθελε. Πάνω από τα 1,84 μ. πέρασε και η Δέσποινα Μαλταμπέ.

Το μήκος των γυναικών ήταν το αγώνισμα με το οποίο ολοκληρώθηκαν τα φετινά Παπαφλέσσεια. Η Μίλιτσα Γκαρντάσεβιτς (Σερβία) ήταν νικήτρια με άλμα στα 6,69 μ. σε έναν αγώνα όπου είχε πέντε άλματα πάνω από τα 6,50 μέτρα. Η Σπυριδούλα Καρύδη ήταν δεύτερη στο αγώνισμα με 6,51 (2,5) και 6,45 μ. (1,6) με κανονικό άνεμο βελτιώνοντας το φετινό της ρεκόρ και δείχνοντας να βρίσκει το ρυθμό της. Η τριάδα στις γυναίκες συμπληρώθηκε από την Βασιλική Χαϊτίδου με 6,38 μ. (2,3).

Κατεβάστε την εφαρμογή