Νίκη με ατομικό ρεκόρ για τον Μάριο Αναγνώστου στα 10.000 μέτρα

Ο κόσμος στο στάδιο της Καμαρίτσας στη Λαμία ήταν σήμερα πολύς. Η συμμετοχή του Μάριου Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας) στη διοργάνωση ήταν από μόνη της αρκετή για να τραβήξει το ενδιαφέρον των φίλων του στίβου της πόλης.

Ο αθλητής όχι μόνο μετείχε στη διοργάνωση, αλλά αποτελούσε το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Ο ανερχόμενος δρομέας για μία ακόμη φορά έδειξε την ανοδική του πορεία, αφού έφτασε στη νίκη στα 10.000 μ. με 29.20.42. Πρόκειται για επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, καθώς βελτιώνει το 29.36.64 από το 2019 και δείχνει για μία ακόμη φορά, πως είναι ένας αθλητής που μπορεί να πετύχει σπουδαίες επιδόσεις στις αποστάσεις. Ο δρομέας του Σάββα Κουμπούρα έτρεξε το μεγαλύτερο μέρος της κούρσας δίχως τον απαραίτητο συναγωνισμό, αφού επέλεξε από την αρχή να φύγει μπροστά. Ο Μάρκος Γκούρλιας (ΑΟ Μυκόνου) σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίος των αποστάσεων, ήταν δεύτερος με 29.58.63 και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ δείχνοντας για μια ακόμη φορά τις ικανότητες του. Ο αθλητής κατέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του τα 30.00 και βελτίωσε το 30.42.51, που είχε από το 2016. Ο Κώστας Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) ήταν τρίτος με 30.05.96 και πέτυχε κι αυτός ατομικό ρεκόρ. Τέταρτος ήταν ο Δημήτρης Τσάκαλος (ΓΣ Αμαρουσίου) με 30.20.21 και πέμπτης ο Νίκος Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) με 30.59.30, που ήταν και ο νικητής στην κατηγορία Ανδρών Κ23.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Θα ήθελα έναν καλύτερο χρόνο, ωστόσο είχε λίγο αεράκι ενώ μου έλειψε ο συναγωνισμός. Ο στόχος για φέτος είναι να τρέξω κάτω από τα 29.00, χρόνος που θα μπορούσε να έρθει και σήμερα αν είχα περισσότερο συναγωνισμό. Ελπίζω η σημερινή διοργάνωση να είναι η αρχή για μεγαλύτερες διοργανώσεις στην πόλη μας. Είχα τη βοήθεια των συμπολιτών μας και τους ευχαριστώ“, είπε ο Αναγνώστου και συμπλήρωσε:
Ο προπονητής μου μου είπε, να μπω μέσα και να κερδίσω και με τις συμβουλές του μέσα στον αγώνα κατάφερα να πετύχω αυτά που μπορώ. Ευχαριστώ όλους όσοι είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν“. Ο Αναγνώστους στους αγώνες που θα ακολουθήσουν θα επιδιώξει χρόνο κάτω από τα 29.00, που είναι το επόμενο φράγμα που κυνηγά.

Το ασημένιο μετάλλια στους Άνδρες Κ23 κατέκτησε ο Θανάσης Λιγώνης (ΠΓΣ) με 31.19.83 και το χάλκινο ο Ορφέας- Παναγιώτης Γιαννάτης (ΟΠΘ) με 31.28.52.

Οι δρομείς στη σημερινή διοργάνωση είχαν τη στήριξη του κόσμου, που όπως σε πολλές διοργανώσεις στο εξωτερικό, μπορούσαν να σταθούν εντός του αγωνιστικού χώρου, στους εξωτερικούς διαδρομους.

Οι αγώνες έγιναν με μεγάλη οργανωτική επιτυχία χάρη στη συνεργασία της Ομοσπονδίας με τον Δήμο Λαμίας και συγκεκριμένα με την ομάδα του αντιδημάρχου αθλητισμού Δημήτρη Κυρίτση.  Το παρών στους αγώνες έδωσε και ο Δήμαρχος της πόλης Ευθύμιος Καραΐσκος, πέντε αντιδήμαρχοι, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε η β΄ ειδική γραμματέας Βούλα Παχατουρίδου, ενώ το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας Βασίλης Βλάχος.

Διαβάστε τι έγινε στην κούρσα των γυναικών

Αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή