Ο Φραντζεσκάκης αγωνίζεται το Σάββατο στο Ναϊρόμπι

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θα αγωνιστεί το Σάββατο (7/5) στον τρίτο αγώνα της σειράς Gold του Continental Tour στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Ο αθλητής έχει ξεκινήσει τη χρονιά στο Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων με βολή στα 77,89 μ. στη σφυροβολία, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και δείχνει την ανοδική του κατάσταση. Ο 22χρονος με την βολή της Κρήτης έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, καθώς και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου και απαλλάχθηκε από νωρίς από το άγχος της συμμετοχής στα κορυφαία γεγονότα της χρονιάς.

“Το γεγονός ότι πέτυχε το όριο νωρίς στη χρονιά μας έδωσε το δικαίωμα στη συνέχεια να βάλουμε μεγάλο όγκο δουλειάς ενόψει των αγώνων που ακολουθούν. Εδώ και δύο εβδομάδες έχω αρχίσει να τον ξεκουράζω, οπότε θεωρώ πως είναι πιθανό αύριο να βγάλει κάποιες καλές βολές. Οι στόχοι της χρονιάς είναι το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό, παρόλα αυτά είναι σημαντικό για εμένα να είναι να σε καλή κατάσταση και στα μίτινγκ, προκειμένου να καθιερωθεί σε αυτά”, είπε ο προπονητής του Κωστής Παπαμαρκάκης και συμπλήρωσε: “Μετά το Ναϊρόμπι θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ Ρίψεων, στα Βενιζέλεια, ενώ στο πρόγραμμα μας υπάρχουν και τρία μίτινγκ στο εξωτερικό στις αρχές Ιουνίου”.

Κατεβάστε την εφαρμογή