Έγινε το πρώτο βήμα στα αγωνίσματα των συνθέτων

Περισσότεροι από 50 αθλητές και τις αθλήτριες συνθέτων αγωνισμάτων της κατηγορίας Κ16 και Κ18 συμμετείχαν στα καμπ που οργάνωσε η Ομοσπονδία σε τρεις πόλεις της χώρας.

Πρόκειται για μια πρώτη συνάντηση στην οποία οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες, παρουσία των προπονητών τους, είχαν την ευκαιρία να γυμναστούν με ομοσπονδιακούς τεχνικούς.

Η υπεύθυνη των συνθέτων Δέσποινα Πάκου οργάνωσε τα καμπ με στόχο να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς να βρεθούν στον ίδιο χώρο με συναθλητές τους, αλλά και με πρωταθλητές του αγωνίσματος που αποδέχθηκαν την πρόσκληση και έδωσαν το παρών στη διαδικασία. Ενεργή ήταν η συμμετοχή κορυφαίων προπονητών της χώρας, που είδαν από κοντά τις προσπάθειες των παιδιών.

Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στην Πάτρα με τη συνεργασία του Συνδέσμου Προπονητών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου και του Δήμου Πατρέων. Το καμπ στην Πάτρα ήταν διήμερο και οι συμμετέχοντες φιλοξενήθηκαν στις πρόσφατα ανακαινισμένες δομές φιλοξενίας του Δήμου Πατρέων.

Οι επί σειρά ετών ομοσπονδιακοί τεχνικοί Μαίρη Σωτηρακοπούλου (εμπόδια) και Γιώργος Παπανδρεόπουλος (ύψος) συμμετείχαν στο καμπ της Πάτρας, ενώ στη διαδικασία πήραν ακόμη μέρος ο προπονητής των ρίψεων και πρώην σφαιροβόλος, Γεράσιμος Θεοδώρου και ο προπονητής του επί κοντώ Παναγιώτης Μαυρουδάκης.

Στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά συμμετείχαν οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί Δημήτρης Βασιλικός (άλματα), Χρήστος Κατσίκας (ταχύτητες), Θανάσης Περιστέρης (σύνθετα) και οι σωματειακοί τεχνικοί Γωγώ Τσιλιγκίρη (επί κοντώ) και Ανέστης Καλτσίδης (ρίψεις), ενώ στη Θεσσαλονίκη οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Νίκος Στυλιανίδης (σύνθετα), Γιώργος Τσούγκους (ύψος), Γιώργος Μποτσκαριώβ (ρίψεις), Κώστας Κοτσίδης (ταχύτητες) και Ευθύμης Ανδρέογλου (σύνθετα).

Ήταν μια πρώτη ευκαιρία να βρεθούν τα παιδιά μαζί και να μιλήσουν για τα αγωνίσματα των συνθέτων και τους στόχους τους στη σεζόν. Η καθοδήγηση τους από έμπειρους προπονητές ήταν πολύ σημαντική, αφού εντοπίστηκαν σημεία για βελτίωση και δόθηκαν κατευθύνσεις. Είναι σημαντικό αυτά τα παιδιά να νιώθουν πως είμαστε δίπλα τους. Στόχος μας είναι το Σεπτέμβριο να κάνουμε ένα διευρυμένο πολυήμερο καμπ, στο οποίο θα μπουν οι βάσεις για την επόμενη χρονιά. Ευχαριστώ όλους προπονητές που συμμετείχαν στη διαδικασία και βοήθησαν, καθώς και τους τεχνικούς συμβούλους της Πάτρας, Κώστα Μπούσια και της Θεσσαλονίκης, Ματθαίο Καϊσσίδη“, είπε η υπεύθυνη των συνθέτων Δέσποινα Πάκου, που ήταν παρούσα τόσο στη συνάντηση της Πάτρας, όσο και της Αθήνας. Δίπλα στους νεαρούς αθλητές βρέθηκαν και οι πρωταθλητές των αγωνισμάτων, όπως ο Αντώνης και ο Άγγελος Ανδρέδογλου με τον Μιχάλη Κιάφα, ο Άρης Περιστέρης, η Μαργαρίτα Τσουκαλά κ.α.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή