Εξειδικευμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν στην ημερίδα που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά» (ΑΧΩΑ), στην Καστοριά 20 Σεπτεμβρίου.
Ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά» (ΑΧΩΑ), πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κατσιμπάρδης (ως κεντρικός ομιλητής), το μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων Θανάσης Ράπτης (ως συντονιστής), ο αναπληρωτής καθηγητής ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Θεόφιλος Πυλιανίδης, ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γάκης, η επίκουρος καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Αθηνών Πολυξένη Αργειτάκη, ο τεχνικός διευθυντής του Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δημήτρης Ευαγγελόπουλος και ο καρδιολόγος Ιωάννης Λαμπαρίδης είναι οι εισηγητές της «Ημερίδας» που συνδιοργανώνουν – στις 20 Σεπτέμβρη 2014 και ώρα 10:30 π.μ. – ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ, η εταιρεία «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά» και η Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ  Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά (Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου).
Οι εισηγήσεις των παραπάνω επίλεκτων στελεχών της ελληνικής κοινωνίας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα περιστραφούν γύρω από το μεγάλο θέμα της Ολυμπιακής Ιδέας, όπως επίσης και γύρω από το ιδιαίτερα επίκαιρο πρόβλημα που δημιουργείται για τη Νεολαία από τη χρήση φαρμακευτικών ουσιών, αλλά και για την κοινωνία γενικότερα, όπως έδειξε περίτρανα και το πρόσφατο τραγικό γεγονός της δολοφονίας δύο ανθρώπων στην Καλαμάτα, το οποίο προκλήθηκε από τη διακίνηση αναβολικών. 
Στην «Ημερίδα» - την έναρξη της  οποίας θα κάνουν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κύριος Σεραφείμ και ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, θα απευθύνουν χαιρετισμό μέλη της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου - έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι μαζικών φορέων και στελέχη του αθλητισμού της περιοχής, καθώς επίσης και πολίτες οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μεγάλα αυτά θέματα. Μετά το τέλος των εισηγήσεων θα δοθεί ο λόγος στους παραβρισκόμενους να διατυπώσουν ερωτήσεις ή τις απόψεις τους και ο συντονιστής Θανάσης Ράπτης θα συνοψίσει τα συμπεράσματα της «Ημερίδας».   
Ο δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής έχει πάρει την αξιέπαινη πρωτοβουλία να οργανώσει «μπουφέ» κατά τη διάρκεια της «Ημερίδας» και δεξίωση για τους ομιλητές και τους εισηγητές μετά το τέλος της. Από την πλευρά της η εταιρεία «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά» θα έχει στη διάθεση των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε folder, με τα κείμενα των ομιλητών και των εισηγητών, τα οποία θα είναι και καταχωρημένα σε cd.          
 
OSense O-Sense