Βελιγράδι 2022: Μίλτος Τεντόγλου:” Έχω την αυτοπεποίθηση, δούλεψα και μπορώ να νικήσω”

Ένα ακόμη σπουδαίο ταξίδι για τα μέλη της εθνικής μας ομάδας ξεκίνησε σήμερα με τελικό προορισμό το Βελιγράδι.

Η ελληνική αποστολή πιστή στο ραντεβού της με τις κορυφαίες διοργανώσεις θα είναι παρούσα στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού με στόχο τη διάκριση.

Πέντε από τα μέλη της αποστολής μας αναχώρησαν σήμερα για την πρωτεύουσα της Σερβίας. Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Κώστας Δουβαλίδης, η Ελισάβετ Πεσιρίδου και ο Νίκος Ανδρικόπουλος θα συναντήσουν στο Βελιγράδι τη Ραφαέλα Σπανουδάκη, η οποία είναι ήδη εκεί για προετοιμασία. Το έβδομο μέλος της αποστολής μας, ο Εμμανουήλ Καραλής, έμεινε στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσει τις θεραπείες και θα ταξιδέψει για το Βελιγράδι την Παρασκευή.

«Ο στόχος είναι να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Είμαι έτοιμος να πετύχω το στόχο μου. Περιμένω μια επίδοση κοντά στο ρεκόρ μου και γιατί όχι και μεγαλύτερη. Έχω την απαραίτητη αυτοπεποίθηση, ξέρω το αγώνισμα και έχω δουλέψει καλά, οπότε θεωρώ πως μπορώ να φτάσω εκεί που έχω προγραμματίσει», είπε αρχικά ο Μίλτος Τεντόγλου και αναφέρθηκε στους αντιπάλους του, που μπορούν να παίξουν ρόλο. «Θεωρώ πως ο Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία) είναι ικανός να κάνει καλές προσπάθειες. Πάντα σε έναν μεγάλο αγώνα υπολογίζεις και τους άλτες από τις ΗΠΑ, οι οποίοι είναι απρόβλεπτοι». Ο Τεντόγλου σχολίασε και το Στάδιο, για το οποίο είχε εκφράσει τις ανησυχίες του μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα. «Το στάδιο είναι καλύτερο από ότι περίμενα. Το γεγονός ότι είναι υπερυψωμένα σου αλλάζει τον τρόπο που τρέχεις και σου χαλάει τη φόρα. Στο μίτινγκ του Βελιγραδίου, άλλαξε η φόρα πήγα δύο παπούτσια μπροστά μόνο από το στάδιο. Δεν άλλαξα τίποτε άλλο στον τρόπο που αγωνιζόμουν. Είναι διαφορετικός ο ρυθμός όταν τρέχεις, δε με ενοχλεί σε κάτι άλλο, όμως, δεν ανησυχώ, καθώς έχω ήδη μία συμμετοχή εκεί και τις επόμενες ημέρες θα κάνω τις απαραίτητες προπονήσεις».

Ο Τεντόγλου χαρακτηρίζεται από την ικανότητα του να απαντά στα τελευταία του άλματα. «Σε αυτόν τον αγώνα θέλω ένα μεγάλο από την αρχή. Μερικές φορές λέω κάτσε να κάνω ένα άλμα να μπω στην οχτάδα, αλλά τώρα πρέπει να μπω δυνατά από το πρώτο, δεύτερο, δεν πρέπει να αφήσω προσπάθειες», είπε και έκλεισε αναφερόμενος στο νοητική προπόνηση που προηγείται του αγώνα. «Συνήθως σκέφτομαι και σχεδιάζω τον αγώνα μου πριν μπω στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα θα είναι και πιο εύκολο να το κάνω, γιατί έχω πηδήσει ήδη εκεί και έχω το στάδιο στο μυαλό μου».

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου είχε μα αρκετά δύσκολη σεζόν, παρόλα αυτά κατάφερε να βρεθεί στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν. «Δύσκολη χρονιά, παρόλα αυτά βρέθηκα να είμαι μέλος της Ομάδας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ευελπιστώ να βελτιώσω το φετινό μου ρεκόρ και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Η ομάδα μας είναι μικρή, αλλά μπορεί να αποδειχθεί θαυματουργή», είπε η αθλήτρια.


Από την πλευρά του, ο Κώστας Δουβαλίδης, που επίσης κλήθηκε να ξεπεράσει πολλά εμπόδια στη διάρκεια του χειμώνα, σχολίασε: «Υπάρχουν κάποια προβλήματα, δύσκολη περίοδος για εμένα, παρόλα αυτά με ότι κι αν έχουμε περάσει θέλω να πάω εκεί με τις καλύτερες προσδοκίες και να καταφέρω να πετύχω το καλύτερο δυνατό.
Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να βρεθώ στην κατάσταση, που ήμουν στις προηγούμενες συμμετοχές μου στη διοργάνωση, παρόλα αυτά ένα γύρο μπορώ να τον περάσω και να φτάσω στον ημιτελικό. Η ομάδα είναι μικρή, ουσιαστική, δυνατή και σε θέση να πάρει τουλάχιστον ένα μετάλλιο».
Ο Νίκος Ανδρικόπουλος θα κάνει το ντεμπούτο του στη διοργάνωση. «Δεν το περίμενα είναι η αλήθεια, αφού ήρθε είμαι πολύ χαρούμενος. Ο τρόπος που έγινε ίσως να είναι ένα σημάδι. Μου δίνεται μία επιπλέον ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτώ.
Μέχρι τώρα στη σεζόν δεν έχει βγει η επίδοση που θέλω. Μια ακόμη ευκαιρία την ήθελα, πόσο μάλλον τώρα που ήρθε ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Πιστεύω πως θα πάμε καλά σαν ομάδα. Σίγουρα έχουμε ελπίδες για τη διάκριση με τον Μίλτο Τεντόγλου. Αν έχουμε την υγεία μας, θα πάνε όλα καλά», είπε ο άλτης του τριπλούν.

Η Ειρήνη Βασιλείου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα 400 μ., στην πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο κλειστού. «Το Παγκόσμιο κλειστού είναι η μόνη διοργάνωση στην οποία δεν έχω πάρει μέρος. Είχα ένα πρόβλημα το προηγούμενο διάστημα που με κράτησε πίσω και δεν μου επέτρεψε να πάρω μέρος στα 400 μέτρα. Ο καιρός στην Κρήτη ήταν κακός τις τελευταίες εβδομάδες και δεν μπόρεσα να κάνω την προπόνηση όπως θα ήθελα. Όπως πάντα πάω με στόχο να κυνηγήσω να βελτιώσω τον εαυτό μου. Χαίρομαι που οι αγώνες θα γίνουν με κόσμο και θα νιώσουμε πάλι όμορφα. Πιστεύω πως ο Μίλτος Τεντόγλου θα μας χαρίσει το χρυσό μετάλλιο, αφού είναι σε πολύ καλή κατάσταση», είπε η αθλήτρια.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη βρίσκεται εδώ και ημέρες στο Βελιγράδι για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της. Η αθλήτρια δήλωσε για τη δεύτερη συμμετοχή της στη διοργάνωση: «Η προετοιμασία εδώ πήγε πολύ καλά, όπως το περίμενα. Το Βελιγράδι πλέον είναι το δεύτερο σπίτι μου. Νιώθω έτοιμη γι΄αυτό τον αγώνα και ανυπομονώ να έρθει η Παρασκευή να αγωνιστώ. Επίσης το γεγονός ότι έτρεξα στις 7 του μήνα στο Stark Arena μου δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση γιατί δοκίμασα το ταρτάν και βίωσα όλη τη διαδικασία πριν τον αγώνα. Θέλω να επικεντρωθώ στη πρώτη κούρσα, να αποδώσω όπως πρέπει και πιστεύω θα έρθουν τα ανάλογα αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Χρήστος Μελέτογλου, δήλωσε: «Ταξιδεύουμε στο Βελιγράδι με αισιοδοξία. Η ομάδα μπορεί να είναι μικρή, αλλά είναι δυνατή. Έχουμε μαζί μας τον “χρυσό” ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, τον Εμμανουήλ Καραλή, καθώς και όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Ο στόχος είναι τα παιδιά να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να κυνηγήσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Είναι το πρώτο δυνατό τεστ του χειμώνα και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι αθλητές μας ενόψει και των διοργανώσεων του ανοιχτού».

Δείτε τα βιογραφικά των μελών της εθνικής ομάδας

Πρόγραμμα, πληροφορίες, αφιέρωμα στο 18ο Παγκόσμιο κλειστού

Κατεβάστε την εφαρμογή