Σε εξαιρετικό κλίμα το καμπ της εθνικής μας ομάδας στα Τρίκαλα

Σε θετικό κλίμα και διάθεση για προπόνηση συνεχίζεται το προπονητικό καμπ αθλητών και αθλητριών της Εθνικής Ομάδας, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στο Δουβλίνο (12/12).

Η εθνική μας ομάδα βρίσκεται από την Παρασκευή (26/11) στα Τρίκαλα και πραγματοποιεί κοινή προετοιμασία με στόχο όχι μόνο να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στη διοργάνωση της Ιρλανδίας, αλλά πρωτίστως να αποδείξει τη σημασία της ομαδικής δουλειάς και τα αποτελέσματα που μπορεί αυτή να επιφέρει.

“Το καμπ θέλουμε να αποτελέσει την έναρξη μιας σειράς οργανωμένων προπονητικών συγκεντρώσεων για τα μέλη των Εθνικών και προεθνικών μας ομάδων, που ως βασικό στόχο θα έχουν την καλύτερη εκπαίδευση αθλητών και προπονητών γύρω από την διαδικασία της προπόνησης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και μια σειρά από δράσεις που έχουν να κάνουν με το τετράπτυχο προπόνηση, διατροφή, αποκατάσταση και ψυχολογία”, είπε από τα Τρίκαλα ο συντονιστής των αποστάσεων, Δημήτρης Θεοδωρίδης.

Η προπόνηση των αθλητών διεξάγεται μεταξύ του Σταδίου Καλαμπάκας και του αθλητικού κέντρου Σκαμνιές σε καιρικές συνθήκες που ταιριάζουν με αυτές του Δουβλίνου.

Στα μέλη της ομάδας μίλησε την Κυριακή (28/11) ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και επί πολλά χρόνια ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Σούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στο προπονητικο μοντέλο του επτάζωνου ενώ στην συνέχεια ακολούθησε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των προπονητών.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει διαδικτυακή ενημέρωση από την ψυχολόγο Φρόσω Πατσού και την διατροφολόγο Ειρήνη Μπαμπαρούτση, η οποία έχει επιμεληθεί το διατροφικό μενού της ομάδας.

Την ευκαιρία να γυμναστούν με τα μέλη της εθνικής μας Ομάδας και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον είχαν το τριήμερο, τρεις μικρές αθλήτριες του συλλόγου Σπύρος Λούης Κορυδαλλού, που βρέθηκαν στα Τρίκαλα με πρωτοβουλία του συλλόγου τους και με τη συνοδεία του προπονητή τους, Νίκου Κουλουμπαρίτση.

Το καμπ της εθνικής μας ομάδας πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κατεβάστε την εφαρμογή