Αλλαγή φιλοσοφίας και προπονητική βελτίωση ο στόχος του πρώτου προπονητικού καμπ της χρονιάς

Ο Μάριος Αναγνώστου είναι ένα από τα μέλη της εθνικής ομάδα που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος
Ο Μάριος Αναγνώστου είναι ένα από τα μέλη της εθνικής ομάδα που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος

Μεταξύ Καλαμπάκας και Τρικάλων θα κινηθούν τις επόμενες δέκα ημέρες οι αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας, που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στο Δουβλίνο (12/12).

Η ομοσπονδία θέλοντας να αλλάξει τη φιλοσοφία αθλητών, αθλητριών και προπονητών και με στόχο την ανάπτυξη της ομαδικότητας διοργανώνει το πρώτο από μια σειρά προπονητικών καμπ, όπου θα κάνουν οι αθλητές και αθλήτριες των αποστάσεων στη διάρκεια της χρονιάς.

Τα 11 από τα 13 μέλη της ομάδας, που θα αγωνιστούν στη διοργάνωση του Δουβλίνου, θα βρεθούν στα Τρίκαλα από αύριο, σε ένα δεκαήμερο, όπου εκτός από κοινές προπονήσεις θα υπάρξουν και μια σειρά από άλλες δράσεις,.

“Ο στόχος μας δεν είναι μονάχα να προσφέρουμε καλές συνθήκες προπόνησης στους αθλητές και στις αθλήτριες μας ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτό που προέχει είναι να αναπτύξουμε το πνεύμα ομαδικότητας, να τους κάνουμε να αισθανθούν ακόμη περισσότερο μέλη της εθνικής ομάδας και φυσικά να τους δημιουργήσουμε τις συνθήκες για συμμετοχή σε μια διοργάνωση ευρωπαϊκού επιπέδου”, εξήγησε αρχικά ο συντονιστής αποστάσεων, Δημήτρης Θεοδωρίδης και συμπληρώνει: “Πολλά από τα παιδιά της ομάδα δεν έχουν την εμπειρία συμμετοχής σε ανάλογη διοργάνωση, άρα είναι δουλειά μας να τους εξηγήσουμε βασικά πράγματα. Η προσπάθεια που ξεκίνησε φέτος με το νέο σχεδιασμό χρειάζεται υπομονή. Τα αποτελέσματα δεν έρχονται σε μία ημέρα. Σίγουρα αυτό το καμπ γίνεται να βρεθούν οι αθλητές και αθλήτριες μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός λόγος. Θα έλεγα πως πρωτίστως μας αφορά η αλλαγή και η βελτίωση φιλοσοφίας”. Η ομάδα μας θα μείνει σε ξενοδοχείο στην Καλαμπάκα, ενώ θα κάνει προπονήσεις τόσο στο νέο στάδιο Καλαμπάκας, όσο και στο προπονητικό κέντρο “Σκαμνιές”, όπου έγινε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος.

Το μενού του ξενοδοχείου θα επιμεληθεί η διατροφολόγος του ΣΕΓΑΣ, Ειρήνη Μπαρμπαρούτση, με την οποία τα μέλη της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ για τη διατροφή τους πριν και μετά τη διοργάνωση. Ανάλογη συνάντηση θα γίνει και με την ψυχολόγο της Ομοσπονδίας, Φρόσω Πατσού, η οποία θα μιλήσει στους αθλητές για τη διαχείριση του άγχους πριν τις διοργανώσεις.

Σε ό,τι αφορά το προπονητικό κομμάτι τα μέλη της ομάδα μας θα κάνουν κοινές προπονήσεις, ενώ οι συνθήκες στις Σκαμνιές (χαμηλή σχετικά θερμοκρασία, υγρασία και λασπωμένος αγωνιστικός χώρος) θα τους προετοιμάσει για τις ανάλογες συνθήκες, όπου θα συναντήσουν στο Δουβλίνο.

Από το καμπ θα απουσιάσουν οι δυο αθλήτριες, Βασιλεία Σπύρου και Δάφνη Λαβασσά, που σπουδάζουν στο εξωτερικό και θα έρθουν το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα. Την αποστολή θα ακολουθήσουν οι εξής προπονητές: Δημήτρης Θεοδωρίδης, Αντώνης Στόικος, Νίκος Κελεπούρης, Θανάσης Τσιγκούλης, Σταύρος Καρρές, Σάββας Κουμπούρας, Γιώργος Τσαλτάκης και Ιάσων Ιωαννίδης.

Αναλυτικά η ομάδα για το Δουβλίνο
Γυναίκες
4χλμ. Γυναικών Κ20
Μαρία Κάσσου (Παναξιακός ΑΟ), Ελένη Ιωαννίδου (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας), Βασιλεία Σπύρου (Πανιώνιος ΓΣΣ)

6χλμ. Γυναικών Κ23
Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑ Καβάλας), Νικολέτα Κυνατίδου (ΓΣ Γλυφάδας), Δάφνη Λαβασά (ΑΟ Βουλιαγμένης)

8χλμ. Γυναικών
Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων), Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου)΄

Άνδρες
6χλμ. Ανδρών Κ20
Παναγιώτης Γιαννάτης (Όμιλος Πρωταθλητών Θεσσαλονίκης), Πέτρος Παπαϊωάννου (Πανελλήνιος ΓΣ)

8χλμ. Ανδρών Κ23
Δημήτρης Τσάκαλος (ΓΣ Αμαρουσίου Αττικής), Νέστορας Κολιός (ΑΓΣΙ), Μάριος Αναγνώστου (Φιλαθλητικός Λαμίας)

Κατεβάστε την εφαρμογή