Η πρόταση της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού για την Ομάδα του Δουβλίνου

Η Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού συνεδρίασε σήμερα και ένα από τα θέματα, που βρέθηκε στο ημερήσιο πρόγραμμα της, ήταν η συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος (Δουβλίνο, 12/12).

Η Επιτροπή αφού συζήτησε το σκεπτικό της επιλογής των μελών της ομάδας, το οποίο βασίζεται κυρίως στην αγωνιστική ετοιμότητα που έδειξαν οι αθλητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος και στις ευκαιρίες, που πρέπει να δοθούν στους αθλητές και αθλήτριες των συγκεκριμένων αγωνισμάτων, αποφάσισε να καταθέσει στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας πρόταση για συμμετοχή 13 αθλητών και αθλητριών στη διοργάνωση του Δουβλίνου.

Τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών που προτάθηκαν έχουν τα εφόδια και την ικανότητα να πραγματοποιήσουν καλές παρουσίες τόσο στο συγκεκριμένο γεγονός, όσο και σε μελλοντικές διοργανώσεις, που είναι και ο απώτερος στόχος. Πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι να στηρίξει τα αγωνίσματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων δίνοντας τα απαραίτητα αγωνιστικά και προπονητικά ερεθίσματα στους αθλητές και τις αθλήτριες που τα πλαισιώνουν. Στο πλαίσιο αυτό η εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα θα συμμετάσχει σε προπονητικό καμπ στα Τρίκαλα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το καμπ θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή (26/11) και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου και θα αποτελέσει το πρώτο από μια σειρά κοινών προετοιμασιών, που θα κάνουν οι δρομείς στη διάρκεια της σεζόν.

Η πρόταση της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού 

Γυναίκες
4χλμ. Γυναικών Κ20
Μαρία Κάσσου (Παναξιακός ΑΟ), Ελένη Ιωαννίδου (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας), Βασιλεία Σπύρου (Πανιώνιος ΓΣΣ)

6χλμ. Γυναικών Κ23
Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑ Καβάλας), Νικολέτα Κυνατίδου (ΓΣ Γλυφάδας), Δάφνη Λαβασά (ΑΟ Βουλιαγμένης)

8χλμ. Γυναικών
Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων), Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου)΄

Άνδρες
6χλμ. Ανδρών Κ20
Παναγιώτης Γιαννάτης (Όμιλος Πρωταθλητών Θεσσαλονίκης), Πέτρος Παπαιωάννου (Πανελλήνιος ΓΣ)

8χλμ. Ανδρών Κ23
Δημήτρης Τσάκαλος (ΓΣ Αμαρουσίου Αττικής), Νέστορας Κολιός (ΑΓΣΙ), Μάριος Αναγνώστου (Φιλαθλητικός Λαμίας)

Κατεβάστε την εφαρμογή