Ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης, θα βρεθεί αύριο ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μία ακόμη σπουδαία διάκριση.


Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου ταξίδεψε στην Ζυρίχη με καλύτερο άλμα στα 5,62 μ., από τον περασμένο Μάιο στο Athens Street Event στη Μαρίνα Φλοίσβου και παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της σεζόν δεν κατάφερε να πετύχει επιδόσεις πάνω από τα 5,70 μέτρα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αγωνίσματος και είναι φαβορί για την κατάκτηση μιας θέσης ψηλά στην κατάταξη.


Το μεγάλο όνομα του αγωνίσματος δεν είναι άλλος από τον Γάλλο Ρενό Λαβιλενί, που φαίνεται να έχει το προβάδισμα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Οι Πολωνοί Λίσεκ και Βογιεκόβσκι αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Στον αγώνα θα πάρουν μέρος 14 αθλητές.


Στον προκριματικό της 4Χ100 μ. θα πάρει μέρος η εθνική ομάδα των Γυναικών. Η απουσία της Μαρίας Γάτου είναι δεδομένη και τη θέση της θα καλύψει η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση. Σήμερα η ομάδα θα κάνει αλλαγές όπου θα δοκιμαστούν δύο σχήματα, το ένα με την Πεσιρίδου στην εκκίνηση και στη συνέχεια τις Κοκλώνη, Φέρρα και Μπελιμπασάκη και το δεύτερο με την Κοκλώνη στην εκκίνηση και την Πεσιρίδου δεύτερη.


Οι 12 του τελικού και τα φετινά τους ρεκόρ
Φιλιππίδης (ΕΛΛΑΔΑ) 5,62 μ.
Μενάλντο (Γαλλία) 5,72 μ.
Κουτσεριάνου (Ρωσία) 5,70 μ.
Ντίλα (Γερμανία) 5,71 μ.
Γκρίπιτς (Ρωσία) 5,70 μ.
Βογιεκόβσκι (Πολωνία) 5,75 μ.
Λαβιλενί (Γαλλία) 5,92 μ.
Μούντροφ (Ρωσία) 5,70 μ.
Μάγια (Πορτογαλία) 5,60 μ.
Φερέιερα (Πορτογαλία) 5,67 μ.
Κούντλιτσα (Τσεχία) 5,72 μ.
Σομπέρα (Πολωνία) 5,65 μ.
Λιούις (Βρετανία) 5,70 μ.
Λίσεκ (Πολωνία) 5,82 μ.

OSense O-Sense