Ο Κώστας Δουβαλίδης δεν κατάφερε να προσεγγίσει το φετινό του ρεκόρ και να διεκδικήσει μια θέση στον τελικό των 110 μ. εμπόδια. Ο πρωταθλητής του Μπάμπη Σδρόλα τερμάτισε έκτος στη σειρά του με 13.56, με τον Λόρενς Κλάρτ να παίρνει ως τρίτος την απευθείας πρόκριση με 13.47, επίδοση που ήταν μέσα στις δυνατότητες τους.

Ο πρωταθλητής μας προέρχεται από μια δύσκολη σεζόν, στη διάρκεια της οποίας ήταν "μοιρασμένος" ανάμεσα στις προπονήσεις και τη σχολή του. Σε κάθε περίπτωση ο Δουβαλίδης θα έχει την ευκαιρία στο μέλλον να διεκδικήσει ακόμη καλύτερες εμφανίσεις. Ο 26χρονος κατέλαβε την 12η θέση στο σύνολο, δύο χρόνια από την όγδοη στο Ελσίνκι.

Στα ημιτελικά των 200 μ. ολοκληρώθηκε η παρουσία της Μαρίας Μπελιμπασάκη, που κατάφερε να πραγματοποιήσει μια αξιοπρεπή παρουσία. Η νεαρή σπρίντερ τερμάτισε έκτη στη σειρά της με 23.37 και κυμάνθηκε κοντά στις φετινές της επιδόσεις. Το επίπεδο του αγωνίσματος ήταν ιδιαίτερα υψηλό και η πρόκριση στον τελικό θα έπρεπε να πετύχει μια επίδοση καλύτερη από το φετινό της 23.12. Από τις οχτώ, που προκρίθηκαν, μόλις μία, η Σάμιουελ σημείωσε επίδοση πάνω από 23.00. Τον καλύτερο χρόνο έκανε η Ντάφνι Σκίπερς, που «παίζοντας» στα τελευταία μέτρα πέτυχε 22.48. Σε καλή κατάσταση έδειξε και η Μίριαμ Σουμαρέ, που με 22.56 βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. Στον τελικό θα πάρουν μέρος τρεις Βρετανίδες (Ασερ 22.61, Τζόνι Γουίλιαμς 22.90, Μπιάνκα Γουίλιαμς 22.91).


Στα 74,14 μ. ήταν η καλύτερη βολή του Σπύρου Λεμπέση στον προκριματικό του ακοντισμού, επίδοση που δεν ήταν αρκετή να του δώσει το εισιτήριο για τον τελικό. Ο έβδομος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου είχε ακόμη μία άκυρη προσπάθεια και μια βολή στα 74,00 μέτρα. Ο αθλητής κατέλαβε την 24η θέση στο σύνολο.

OSense O-Sense