Για τρίτη φορά στην καριέρα του, ο Λούης Τσάτουμας θα ριχτεί στην μάχη της διάκρισης σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ογδοος το 2006 στο Γκέτερμπογκ, έκτος πριν από τέσσερα χρόνια στη Βαρκελώνη και έτοιμος να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στη διοργάνωση της Ζυρίχης.

Ο πρωταθλητής  μας προέρχεται από εξαιρετική σεζόν, τόσο στον κλειστό όσο και στον ανοιχτό στίβο, στη διάρκεια του οποίου προσγειώθηκε στα 8,25 μέτρα. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού έχει ως πρώτο στόχο την πρόκριση στον τελικό και για να το πετύχει θα πρέπει είτε να κάνει το όριο των 8,00 μ., είτε να βρεθεί ανάμεσα στους 12 καλύτερους.


Η Ζυρίχη είναι η τρίτη στάση και για τον Γιώργο Τσάκωνα, που όμως μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να προκριθεί σε τελικό. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος του αθλητή για την 22η διοργάνωση. Αν και προέρχεται από σεζόν με τραυματισμούς είναι σε θέση να πετύχει το στόχο του.
Ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση κάνει ο Νίκος Ξενικάκης, ο οποίος θα επιδιώξει να προσεγγίσει το ατομικό του ρεκόρ, 7.99 μ., κι αν τα καταφέρει τότε σίγουρα θα έχει ολοκληρώσει απόλυτα επιτυχημένα το στόχο του.


Τα 50χλμ βάδην είναι το αγώνισμα με το οποίο ανοίγει το πρόγραμμα της τέταρτης μέρας. Στην γραμμή της εκκίνησης θα βρίσκεται ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ο οποίος συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες διάκρισης. Στόχος του αθλητή μας να πλασαριστεί σε μια θέση στην πρώτη 8άδα. Αυτή θα είναι η πρώτη κούρσα του αθλητή στην συγκεκριμένη απόσταση, για την φετινή χρονιά.


Στο α΄ προκριματικό γκρουπ της δισκοβολίας θα πάρει μέρος η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. Η 23χρονη θα προσπαθήσει να κυνηγήσει βολές πάνω από τα 55,00 μ. κι αν είναι δυνατόν να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (57,20). Το όριο συμμετοχής στον τελικό είναι 57,50 μέτρα.

OSense O-Sense