Στο Αρκαλοχώρι η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ

Το Αρκαλοχώρι, που έχει πληγεί από τον μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ στις 27 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκε σήμερα η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η οποία βρίσκεται στην Κρήτη με την ευκαιρία διεξαγωγής του αυριανού αγώνα Run Greece στο Ηράκλειο.

Η πρόεδρος συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης Παναγιώτη Αντωνακάκη, τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΓΑΣ Σωτήρη Κυρανάκο  είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Εμμανουήλ Φραγκάκη, εκπροσώπους του τοπικού Αθλητικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου και άλλων τοπικών φορέων στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν ενσκήψει στην περιοχή, όπως και στην αθλητική δραστηριότητα, λόγω των καταστροφών από τους σεισμούς. Στη συνέχεια έγινε περιοδεία στην περιοχή και στις αθλητικές εγκαταστάσεις για την εκτίμηση των ζημιών και τον προγραμματισμό παρεμβάσεων.

Όπως είναι γνωστό στο Ηράκλειο αύριο θα διεξαχθεί ο αγώνας Run Grece που αναμένεται να σημειώσει μεγάλη επιτυχία αφού ήδη οι συμμετοχές είναι πολυάριθμες και οι δρομείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών για την ενίσχυση του αγώνα μετά την πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ να αποδοθούν όλα τα έσοδα στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου.

«Ο ΣΕΓΑΣ για μία ακόμη φορά δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και στέκεται ηθικά και υλικά δίπλα στους κατοίκους της Κρήτης, που «χτυπήθηκαν» από τον ισχυρό σεισμό. Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, στη διάρκεια της συνεδρίασής του, το βράδυ της Παρασκευής (1/10), αποφάσισε ομόφωνα να διαθέσει τα έσοδα από τον αγώνα Run Greece Ηρακλείου στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί για το Αρκαλοχώρι» τονίζει η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που είχε εκδοθεί σχετικά με τον ισχυρό σεισμό. 

Το «Run Grecce-Ηράκλειο» οργανώνεται για όγδοη χρονιά στο Ηράκλειο από τον ΣΕΓΑΣ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τον Δήμο Ηρακλείου, με χορηγούς-υποστηρικτές την ERGO Ασφαλιστική, τα Super Market «Χαλκιαδάκης» και τις Μινωικές Γραμμές.

Αφορά αγώνες πόλης 5 , 10 χιλιομέτρων που καθιέρωσε το 2013 με επιτυχία ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους της χώρας.

Το RUN GREECE Ηράκλειο θα διεξαχθεί, όπως και το 2019, στο Παγκρήτιο Στάδιο και στο παραλιακό μέτωπο, με εκκίνηση έξω από το στάδιο στην οδό Σπύρου Μουστακλή, διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο προς το «Τάλως» και επιστροφή και τερματισμό μέσα στο Παγκρήτιο στάδιο.

Κατεβάστε την εφαρμογή