Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση

Με διάθεση να δώσει συνέχεια στις εμφανίσεις της στη διοργάνωση, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Μαρία Μπελιμπασάκη. Η πρωταθλήτρια των 200 μ., πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία, καθώς τερμάτισε στην δεύτερη θέση της σειράς της με 23.34 (0,1) και πήρε την απευθείας πρόκριση στον απογευματινό ημιτελικό του αγωνίσματος.

Η αθλήτρια του Μιχάλη Γωνιωτάκη, παρά την άκυρη εκκίνηση, έφυγε πολύ καλά και κράτησε ρυθμό μέχρι το τέλος, μένοντας πίσω μόνο από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ντάφνι Σίπερ (22.73). Πίσω από την Μπελιμπασάκη τερμάτισε η Ιρίνα Εφτίμοβα με 23.42. Στην δεύτερη προκριματική σειρά του αγωνίσματος, συμμετείχε η Ανδριάνα Φέρρα, που κατέλαβε την πέμπτη θέση στη σειρά της με 23.88  (0,1) και έχασε τη ευκαιρία να τρέξει σε μια ακόμη κούρσα. Η Φέρρα κατέλαβε την 26η θέση και έμεινε για μόλις δύο θέσεις έξω από τον ημιτελικό.

Στον απευθείας τελικό των 20χλμ. βάδην αγωνίστηκαν η Δέσποινα Ζαπουνίδου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Η πρώτη αν και στα πρώτα χιλιόμετρα προσπάθησε να ακολουήσει το ρυθμόν των προπορευόμενων αθλητριών, δεν άντεξε και τερμάτισε τελικά στην 20η θέση με 1 ώρα 34.03 και η Ντρισμπιώτη στην 24η θέση με 1 ώρα 35.54.