Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση

Μπορεί να χρειάστηκε να περιμένει για περισσότερη από μισή ώρα, όμως, στο τέλος χαμογέλασε. Ο Κώστας Δουβαλίδης πριν την εκκίνηση της πρώτης προκριματικής σειράς των ψηλών εμποδίων είχε ως στόχο την απευθείας πρόκριση στον επόμενο γύρο των ψηλών εμποδίων.

Τελικά τερμάτισε τέταρτος στη σειρά του με 13.54 (0,4) και χρειάστηκε να περιμένει την ολοκλήρωση των 4ων σειρών για να δει αν πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό. Ο αθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά την κούρσα, ωστόσο ένα χτύπημα εμποδίσου στα μισά της του χάλασε το ρυθμό.


Νικητής στη σειρά του Δουβαλίδη ήταν ο Πασκάλ Μαρτινότ – Λαγκάρτ με 13.29 και δεύτερος ο Αρθουρ Νογκά με 13.44. Στα 13.29 ολοκλήρωσε τον αγώνα του τόσο ο νικητής της τρίτης σειράς, Γουίλιαμς Σέρμαν, όσο και της τέταρτης Σεργκέι Σουμπένκοφ.

Ο Δουβαλίδης θα τρέξει στην πρώτη απο τις δύο ημιτελικές σειρές των 110 μ. εμπ. και με 13.44 φετινό ρεκόρ έχει τον έκτο καλύτερο χρόνο. Για να προκριθεί στον τελικό, όπως το 2012 στο Ελσίνκι, θα πρέπει είτε να βρεθεί στις τρεις πρώτες θέσεις, είτε να πετύχει μια απο τις δυο καλύτερες επιδόσεις ανεξάρτητα σειράς. Στην ίδια σειρά θα τρέξει ο πρωταθλητής Ευρώπης Σεργκέι Σουμπένκοφ, ο Βρετανός Γουίλιασμ Σέρμαν και ο Γάλλος Τόμας Λαγκάρτ.