Παναγιώτης Καραΐσκος, έτοιμος για 3η συνεχόμενη νίκη με νέο ρεκόρ αγώνα

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος άφησε το ορμητήριο του, την Κεφαλονιά και βρίσκεται στην Αθήνα, όπου μετράει αντίστροφα για τη συμμετοχή του στον 9ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε στο νησί του Ιουνίου την προετοιμασία του και είναι έτοιμος να διεκδικήσει τη νίκη και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που διεξάγεται παράλληλα με τον 9ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

«Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά, παρά το γεγονός πως είχαμε δύσκολο καιρό τη φετινή χρονιά. Είναι πολύ αισιόδοξο ότι έχουμε επανεκκίνηση των αγώνων δρόμου. Υπάρχει μόνο το θέμα των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων. Προσωπικά είμαι σύμφωνος με τον εμβολιασμό και έχω εμβολιαστεί», δηλώνει ο δρομέας του Πανελληνίου Γ.Σ. που γυμνάζεται με τον Σταύρο Καρρέ.

Ν’ αναφέρουμε ότι η συμμετοχή των δρομέων στους μαζικούς αγώνες που διοργανώνονται από τον ΣΕΓΑΣ πραγματοποιούνται βάσει των οδηγιών κα των ειδικών ρυθμίσεων που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ και το υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων δρόμου εκτός Σταδίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Κατά συνέπεια όλοι οι δρομείς πρέπει είτε να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, είτε να διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης Covid-19 έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών, δηλαδή έως το Σάββατο πριν τον αγώνα.

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος είναι ο νικητής των δύο τελευταίων διοργανώσεων και πιο συγκεκριμένα το 2019 είχε κερδίσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που είχε γίνει παράλληλα με τον 8ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Αθήνας τερματίζοντας σε 1:08.04 που είναι και το ρεκόρ διαδρομής. Το 2020 ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας δεν είχε διεξαχθεί λόγω της πανδημίας με τον κορωνοϊό και των αποφάσεων της Πολιτείας, αλλά είχε πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Σχινιά, όπου νικητής ήταν και πάλι ο Παναγιώτης Καραΐσκος με χρόνο 1:09.33.

«Σίγουρα μετά τις δύο νίκες τα προηγούμενα χρόνια, ο στόχος είναι να κερδίσω και πάλι. Επίσης, κατέχω και το ρεκόρ αγώνα και η διαδρομή φέτος είναι λίγο αλλαγμένη, θα έλεγα πιο βατή με περισσότερες κατηφόρες. Οπότε ο στόχος πέρα από το να διεκδικήσω τη νίκη είναι να προσπαθήσω για ένα νέο ρεκόρ. Ο αγώνας θα είναι και ένα δυνατό τεστ θα έλεγα εν όψει της συμμετοχής μου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τον Νοέμβριο. Σε ότι αφορά τους στόχους μου για τη νέα σεζόν, είναι να βελτιώσω την ατομική μου επίδοση στο Μαραθώνιο, γιατί πιστεύω πως μπορώ να τρέξω κοντά στις 2 ώρες 16», κατέληξε ο Έλληνας πρωταθλητής. Τον περασμένο Απρίλιο είχε τρέξει στο μαραθώνιο στη Σιένα, όπου είχε τερματίσει σε 2:17.58 που είναι το ατομικό του ρεκόρ.

Κατεβάστε την εφαρμογή