Η πρώτη μεγάλη στιγμή για την ελληνική ομάδα, στο 22ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης ήρθε σήμερα, στην πρώτη μέρα της διοργάνωσης, με την διπλή πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ.


Όπως άλλωστε αναμενόταν, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό της Πέμπτης (14/8). Η αθλήτρια με την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη και η «χάλκινη» πριν δύο χρόνια στη διοργάνωση του Ελσίνκι ξεπέρασαν τα 4,45 μ., με την πρώτη να το καταφέρνει με την δεύτερη προσπάθεια και τη δεύτερη με την τρίτη. Μάλιστα η Κυριακοπούλου πέρασε στον αγώνα ως 13η αθλήτρια, καθώς ήταν η μόνη που ξεπέρασε το παραπάνω ύψος με την τρίτη προσπάθεια. Γεγονός που πλέον δεν έχει καμία σημασία, καθώς και οι δύο αθλήτριες έχουν μπροστά τους τον τελικό εκεί που θα διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από την απλή συμμετοχή. Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,35 μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια κι έπειτα έκανε δύο άλματα στα 4,45 μέτρα. Στα 4,35 μ., δίχως απώλειες, ξεκίνησε τον αγώνα της και η Κυριακοπούλου. Η διαδικασία του προκριματικού δεν επιφύλασσε εκπλήξεις, καθώς στο σύνολο τους τα φαβορί πέρασαν στον τελικό.


Οι αθλήτριες που προκρίθηκαν: Χινγκστς (Γερμανία) 4,45 μ., Σβομπόντοβα (Τσεχία) 4,45 μ., Νικάνεν (Φινλανδία) 4,45 μ., Κράσοβα (Ρωσία) 4,45 μ., Μπένγκστον (Σουηδία) 4,45 μ., Ρίζιχ (Γερμανία) 4,45 μ., Στεφανίδη (ΕΛΛΑΔΑ) 4,45 μ., Γκρούνμπεργκ (Αυστρία) 4,45 μ., Σιντόροβα (Ρωσία) 4,45 μ., Λουτκόβσκαγια (Ρωσία) 4,45 μ., Σούτετς (Σλοβενία) 4,45 μ., Λότουτ (Γαλλία) 4,45 μ., Κυριακοπούλου (ΕΛΛΑΔΑ) 4,45 μ.

OSense O-Sense